torstaina, tammikuuta 01, 2009

Uudenvuoden juttuja!

Nyt on uusi Valtran kalenteri toimistohuoneen seinällä! Ei meillä kyllä Valtraa ole ollut vuosiin, mutta kalenteri taitaa tulla Maaseudun tulevaisuuden välissä vuosittain.

Eilisen päivän neulonnat

Ensin katoin, että tuleepas kauhea, mutta kivannäköinenhän tuosta tuleekin. Ainakin itse tykkään. Ja kiitos vielä Strickerille ihanista sukkalangoista.
Yleensähän en keskeneräisiä vielä näyttele, mutta nyt ajattelin laittaa sen takia, että olen päättänyt tänä vuonna opetella tiimalasikantapään. Tässähän on vielä ns. vanhanaikainen.

Ilotulistusta

Muutama pommi käytiin posauttelemassa. Minun on vissiin opeteltava vielä tuota ilotulituskuvausta... Ei oikein osunut aina hollilleen. Vaan eipä tuota montaa kertaa vuodessa tule kuvailtua. :-)
Nää oli hauskat tai siis kuva on hauska. En kyllä muista tuollaisia koiranpäitä nähneeni...
Ja vähän meidän taloa valaistuksessaan. Harmi, kun nuo pääoven valot sitten tössähtivät. En tiedä, mikä niille tuli, mutta eivät ole palaneet muutamaan päivään. No, kohtahan nuo voi korjata jo poiskin.

Keskiviikkopäivän ateriat

Lounaaksi:

kalkkunaa - ja ehdottomasti kotimaista!!
makaronia, johon laitoin kastikkeeksi 3 juuston kermaa, kuivattua persiljaa, kuivattua ruohosipulia, punaista pestoa ja hiukan chilikastiketta

Illalla syötiin peruna-sipuli-kylmäsavulohilaatikkoa, jossa siis:
peruna-sipulisekoitusta (laiska ei jaksanut nyt kuoria omia perunoita...)
kylmäsavulohta viipaleina (päiväys mennyt jo tiistaina... hups! kuka ei huolehdi jääkaapin sisällöstä!)
kermaa
valkosipuli-pippurisekoitusta
suolaa
tilliä
voita päälle (reilusti :-))

Uuden vuoden lupaukseni

Yleensä en tee uuden vuoden lupauksia (pitäiskö tuo kirjoittaa jotenkin yhteen) enkä tee oikeesti nytkään, mutta yritän edelleenkin muistaa, että kaikki asiat on tehtävä heti. Tätä olen yrittänyt opetella, mutta aina se välillä unohtuu!! Ei meinaan todellakaan ole kivaa pilkkopimeällä alkaa kääntää kaksiosaisen kompostin kantta, kun edellisellä kerralla toinen puoli tuli täyteen. Lisäksi kun vaatevarustus on todella kehno. No, vielä en ole tullut kipeeksi, vaikka välillä tuota kurkkua kutittaakin siihen malliin.

Minulla on yleensä talvella Kuomat jalassa aina kotipihalla ja kesäisin kumpparit. Nyt oli hiiret mokomat käyneet syömässä aitassa kesäsäilössä olleet Kuomani ja niinpä joudun kävelemään nykyisin kumpparit jalassa näin talvisinkin. En suosittele! Olen meinaan kumpparit jalassa meinannut lentää selälleni jo monta kertaa ja aina selkä niksahtaa ilkeästi. Ja lisäksi, kun kumppareissa pitäisi olla ainakin tällaisilla keleillä sukat jalassa eikä minulla koskaan niitä ole! Just, pitäis ostaa heti uudet Kuomat!

Toinen mikä pitää tehdä AINA on tarkastaa tuhkaluukut, kun lämmittää takkaa tai leivinuunia. Aina ne vaan on ylitäydet....

Ja viimeisenä taidan luvata, etten päivittele enää joka päivä! Nyt olen ollutkin tässä hommassa ahkera, kun en ole käynyt töissä, mutta ensi viikolla tahti muuttuu.

7 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Onnea uudelle vuodelle! :)

Limeadine kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Kauniit sukat tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat villasukat sinulla siellä tulossa<3 Oikein sellaiset herkullisen väriset.

Onnea, onnistumisen iloa ja valoa teille uudelle vuodelle 2009!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa uutta vuotta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista sukkaa pukkaa :) Onnellista ja käsityörikasta uutta vuotta Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit sukat tulossa! Minulle tekisi myös hyvää luvata tuo heti-tekeminen:)

Anonyymi kirjoitti...

can u leave ur phone number to me???