maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Ihan taas pihakuvia ja silleen...

Piha ja puutarha

No, kun niitä käsitöitä ei nyt vaan saa valmiiksi, kun loppui innostus... Ja vähän on loppunut innostus tuon pihankin kanssa, mutta laitanpa kuvia kuitenkin. Näette minun ns. luomupihani eli edelleenkin jatkan tätä "Anna kaikkien kukkien kukkia, kukkia vaan..." -teemaaIhania ritarinkannuksia, eikö olekin... siis ritarinkannuksia, niiksi olen ainakin näitä luullut!
Ja tässä taas esimerkki "umpeen kasvaneesta" kukkapenkistäni: palavarakkaus, päivänkakkarat, isoniittyhumala ja suikeroalpi suht sulassa sovussa.
Yksi lempikasvini, jos tässä ei olis piikkejä: neilikkaruusu. Kukkii joka kesä erittäin huonolla hoidolla ja paljon!!!!
Ja tässä esimerkki siitä, etten henno millään kitkeä kaikkea pois....
Niin, entinen hiekkalaatikko: TÄYNNÄ! Nyt olen jättänyt kitkemättä jopa nuo puna-apilat, kun huomasin, että nehän ovat kauniita! Hiekkalaatikossa majailee nykyisin suopayrtti, malva, pikkutalvio ym. kasveja, siis ne jotka haluavat sinne majoittua! Hiekkalaatikon ympärystä pidetään sitten nurmikolla.
Tätä löytyy myös meidän pihasta turhankin paljon ja joistain kohdin tätä jopa kitken. Lehtosinilatva leviäääääääää....
Ja tässä oman paikkansa löytänyt! Aikaisemmin kitkin päivänkakkarat pois niiden "vikapaikoilta", mutta nykyisin annan kasvaa. Kaunis se on tuossakin!
Kirsiltä sain kaksi koristekrassia (sen niminenhän tämä kasvi on...). Paikat on näille jo löytynyt, kuvaan sitten myöhemmin, kun ovat vähän venyneet...

Kesän ainut kesälomapäivä muualla...

Käytiin sunnuntaina tyttären kanssa siskoni tytön rippijuhlissa. Kirkkoon ei menty, mutta pyörähdettiin Jyväskylän keskustassa muuten vain. Tällainen tuli ensimmäisenä vastaan... :-)
No, menen minä ensi keskiviikkona ja perjantaina Mikkeliin ja ensi maanantaina Helsinkiin... Niistä reissuista myöhemmin, ehkä :-)

Kirjat

Ja tuli sitten luettua tuo Maria Jotunin Huojuva talo. Todella ahdistava kirja!! Toisaalta ihan hyvä, kun jaksoi lukea sitä ns. vanhaa tekstiä. Muuten juoneltaan tosi... niin ahdistava. En ole katsonut tuota televisiosta kokonaan, mutta muistan, että jossain vaiheessa katsoin sellaista jaksoa, jossa näytteli Sara Paavolainen ja Ilkka Heiskanen. Ne näyttelijät tuli mieleen lukiessani kirjaa. Niin, kirjassahan on toisaalta onnellinen loppu, mutta toisaalta, öh, toistanko, ahdistava!

Sitten Jyväskylässä pyöriessä piti jälleen ostaa kirja: tällä kertaa matkaan lähti Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet. Nyt se ei maksanut kuin 13 euroa, joskus nähnyt sillä vähän korkeammankin hinnan. Muutama juttu tuli jo katseltua, että vois tehdä pienin muutoksin. Mutta kai se on turha valittaa rahanmenoa, kun ei pysty olemaan ostamatta mitään halpaa.... :-(

Juu, mutta nyt on lähdettävä jälleen hommiin toisiin. Ei ole tullut siivottua aikoihin ja vähän pitää vielä pihalla poiketa, kun sää on noinkin hyvä. Pientä pilveä, mutta ei sadetta eikä niin tukalan kuuma! Niin, minun "luomupiha" ei sitten todellakaan ole luomu, kun viime viikolla vähän ruiskuttelin nokkosia, vuohenputkia ja elämänlankoja. Mutta kukkapenkkejä aina välillä tulee kitkettyä.

Ja toivottavasti saan ensi yönä nukuttua. Poika lähti eilen viikon eräleirille ja johan sitä tuli vaikka minkälaista painajaista nähtyä viime yönä....

Kuvien laatu on sitten huonontunut ihan sen takia, että olen ottanut kuvat pienemmällä kuvakoolla. Ei mene ihan niin pitkään tänne blogiin ladatessa. Klikkaamalla kuvaa saa näköjään selvää paremmin!

8 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Teidän pihalla on sentään kauniisti kukkivia kasveja. Meillä sen sijaan rikkaruohoja, jotka eivät edes kuki.

Kukka-75 kirjoitti...

Tuo käpyauto jaksaa aina meidän lapsia ihastuttaa kun kartsalla käydään =D

Sini kirjoitti...

Siis just tommonen pitää pihan olla, mää tykkään. Just Teisalla kävin kehumassa samaa :), että annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia.

Nna kirjoitti...

Ainakin kuvien perusteella sinulla on todella kaunis piha. Kotoisa, eikä liian kliininen. Juuri sellainen, jossa makoilisi mielellään viltillä ja neuloisi.

Marjo kirjoitti...

Miulle selvisi tänään, että kukka, jonka oon antanut rehottaa ja levitä kukkapenkissä onkin rikkaruoho. Olinkin jo vähän ihmetelly, miten on noin korkee ja runsas kasvi, mutta vaan ihan pienet ja mitättömät kukat. Miulla alkaa pihainnostus vähän hiipumaan kesän tässä vaiheessa, ei jaksaisi hoitaa sitä (niiku olisi aiemminkaan kauheesti panostanut:)Teijän pihan kukat näyttää ihanilta ja runsailta!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Totta, niinpä on samansorttinen piha, ja samoja kasvejakin vaikka kuinka! - Sinulta noita kauniita huiveja syntyy! Ja kaikkeahan ei kukaan ehdi, että jostain päästä on pakko tekemisiä karsia... Meilläpä onkin kaksi vanhinta poikaa leirillä! Onneksi ovat samalla, niin olen jotenkin turvallisella mielellä, kun eivät ole "yksin maailmalla" kuitenkaan (ja naapurinlapsia pyörii meillä, joten lapsiluku ei juuri 4:stä ainakaan vähene...)

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Ihanoita kukkakuvia ja reheviä pihanäkymiä:)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hmm, vai ei teidän suunnalla ole ukkostellut. Se taitaa olla aika paikallinen ilmiö, ja osuu nyt tänä kesänä tänne meille päin. Toivoisin kyllä, ettei tavaksi ottaisi. Muuten alkaa käydä kukkaron päälle, kun on nuo "pintajohdot" sähköissä, eli vanhanajan sähkötolpat. Niihin kuulemma vaikuttaa herkästi - ja sitä kautta johdon päässä oleviin vempeleisiin. - Eikös se muuten ole salamoita? "Salamia kuulostaa makkaralta ;)