perjantaina, heinäkuuta 25, 2008

Ja sit tää oli taas kotona....

Kiitokset kampausta kehuneille! Nyt on vähän outoa, kun on noinkin lyhyet hiukset. Lyhyemmiksi en saanut leikkauttaa, kun neiti E:llä on ns. "kynityt hiukset" eikä äiti saa olla kuulemma samannäköinen... Muuten sain neuvon kampaajaltani, että aina on mentävä saunaan hiukset kuivina. Neuvo oli minulle uusi, koska käyn aina ennen saunaan menoa suihkussa. Toinen vaihtoehto on kuulemma peittää pää ja siihen kävisi hyvin huovutettu saunahattu. Jossain Novita -lehdessähän se ohje oli, joten täytyy etsiä se ja tehdäkin se ja sen jälkeen opetella käyttämään. Kuulemma väri säilyy näin paremmin päässä!

Ja sitten näitä pihan kasveja jälleen...

Minä ajattelin vähän kysellä teiltä ns. epäonnistuneita puutarhavalintoja. Meidän pihalla niitä riittää. Jo ihan senkin takia, ettei täällä ole tehty kunnon suunnitelmaa. Ja lisäksi olen aina saanut siemeniä ja taimia ym. kavereilta ja naapureilta. Ja kaikkihan on vastaanotettava... :-)

Ensimmäisenä näytän epäonnistuneen istutuksen. Tämän Mustialan ruusun sain vuonna 2001, kun valmistuin agrologi(AMK):ksi. No, kun ei silloin löytynyt kunnon paikkaa, isäntä pisti sen juhannusruusun ja syyshortensian varjoon. Eipä ole montaa kukkaa ollut. Pitäisi vaihtaa vähän valoisampaan ja ravinteikkaampaan maahan. Tänä kesänä olen nähnyt tuossa ruusussa kaksi kukkaa!
Tämä on myös aivan vika paikassa, nimittäin rohtoraunioyrtti. Se istutettiin aikoinaan pojan ikkunan alle pieneen kivillä reunustettuun kukkapenkkiin. Muuta siihen ei sitten mahtunutkaan, ja miksi siitä en pidä tuossa, on se, että se aina kaatuu!!!! Nytkin yritin sitä tukea, mutta maata pitkin tuo tahtoo menevän. Ja ränsistynyt kukkapenkki näkyy myös meidän keittiön ikkunasta.
Lisää ongelmakukkia: palsami. Kaveri antoi kourallisen siemeniä, ja kehui kuinka hyvä kasvi se onkaan peittämään ongelmakohtia. Juu peittää se, ja vähän muutakin. Tässä navetan nurkkaa, missä se saa olla. Tuon seinää pitkin menevän humalan olen aikonut siirtää jotakin pylvästä kiertämään, mutta enpä ole saanut sitä tehtyä.
Ja sitten vielä kuva navetan ympäristöstä. Välillä minua nuo rikkaruohoalueet raivostuttaa, välillä minusta ne on ihan kivat!!
Sit vähän parempia tapauksia

Aluksi en pitänyt tuosta röyhytattaresta. Sitten se vähän vahingossa hävisi pihasta. Silloin tuli Pamille kiire etsimään uutta juurakkoa. Kuuluu kuulemma vanhojen talojen pihaan...:-)
Ja keijuangervo on kiitollinen kukkija, tosi ihana kasvi, vaikka sitä kasvaakin kaikissa liikenteenjakajissa ja liikenneympyröissä. Mutta juuri sopiva kasvi meidän kuivaan rinteeseen.
Niitä ruusuja. Karoliina-ruusu on myös melko helppohoitoinen. Meinaa vaan nykyisin jäädä lumimarjapensaan alle. Joka kesä teen risusavottaa ja kaivan ruusut esiin. Ja sen jälkeen on käsivarret ja muu kroppa naarmuilla. En ole ruusujen ystävä, mutta kun niitä on oltava (sanoo talon isäntä...:-))

Minä en ymmärrä, miksi nuo Kirsin antamat krassit eivät viru eikä vanu... Huomatkaa taas, kuinka suunnitelmallinen kukkapenkki: viime vuoden orvokit olivat näköjään keltaisia, tänä keväänä iskin kehäkukan siemeniä tuohon penkkiin ja sit niitä HongKongin petunioita. Pääkasvi tuossa kukkapenkissä on sarviorvokki. Kiertäviä

Sitten noita kiertäviä juttuja. Kiitos Liisalle, olet todella nopea, jos saan jo ensi viikolla postia. Minä vielä mietin, mitä tekisin vai antaisinko jo tehtyjä juttuja eteenpäin! Eli kyseessähän on Anna hyvän kiertää.

Ja jäin ensimmäisen kerran kiinni Hukkapuikon blogissa tähän:

KIINNI JÄIT


Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy (tai ainakin on toivottavaa; Pillin oma lievennys asiaan, etteivät harvat lukijat kaikkoaisi kommentoinnin pelossa..Pami on samaa mieltä.)nyt kommentoida minulle jotakin. Kommentoi ihan mitä itse haluat, kunhan vain teet sen. Laita tämä teksti sitten omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat. Itse jäin kiinni Hukkapuikon blogissa!


SNY

Ja salaiset neuleystävätkin on sitten ilmoiteltu... Kiva!

11 kommenttia:

mustikka kirjoitti...

Jee. Jäin täälläkin kiinni :)

Sini kirjoitti...

Hihkasehan jos löydät sen saunahatun ohjeen, oon jo jonkun aikaa miettiny moisen tekemistä. Jos ei muuten niin ihan vaan Maukan iloks =D.

aura kirjoitti...

Mä taas olen aina käynyt saunassa kuivana (paitsi esim. uimahallissa) ja kuulin vasta mieheltäni, että jotenkin muutenkin voi tehdä. Ja asiasta toiseen, jotenkin kuvittelin, että asut Savonlinnasta toiseen suuntaan (mutta älä kysy miksi). Äitini on syntynyt Juvalla, mutta asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Savonlinnassa, jossa mummolani edelleen sijaitsee.

Äiti-puffa kirjoitti...

Hopsan, jo kolmas blogi jossa jäin kiinni.
Jahas, seuraavaksi siis väsäämään saunapipoja. Ulkona onkin sopivan lämmintä ainakin suunnittelupuuhaan.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Jaaha, tämä on tänään jo 3. kerta, kun "jään kiinni" - sitä tuntuu nyt olevan liikkeellä... Kivastihan tuo puutarha on rehevä. Minä olen puolustanut meidän puutarhaa sillä, että vanhoissa maalaistaloissahan kuuluu juuri olla "sekalaista seurakuntaa" tuo kasvillisuus. Enimmäkseenhän ne saatiin tuliaisina ja muina pistokkaina naapureilta yms. silloin ennen aikaan. Meillä tosin ei ole "vanha" maalaistalo, mutta kyllähän siitä pikkuhiljaa semmoinen tulee, kun annetaan vuosien vieriä.

Kirsi kirjoitti...

AUts! Täälläkin. Minulla taisi olla jo lähempänä kymmentä kärähdystä.

Nna kirjoitti...

Ilmottaudun täälläkin blogin lukiaksi..

seijap kirjoitti...

Jäin kiinni. Minulla jo löytyy sama juttu blogista

routa kirjoitti...

vakikävijä täällä, jotenka tietysti nappas kiinni. ei blogia vieläkään, ei voi jatkaa

routa kirjoitti...

saunahattu on kuulemma ainaki MODA 1/06 lehdessä, tieto löytyi novitan keskusteluista

Puutarhaunelmia kirjoitti...

Voi ei! Taas jäin kiinni :D