keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Ihanaa heinäkuuta!

Niin, että sataa, sataa ropisee... ja äsken vettä tulikin oikein reippaasti. No, eipä tarvinnut käydä pihakukkia kastelemassa! Lämpötilakin tipahti 13 pintaan, joten ei tarvinnut shortseissa pihalla juoksennella.

Käsityöt

Tänään tuli Kauneimmat käsityöt -lehti. Senhän olen tilannut jo pari vuotta sitten, mutta nyt pitäisi perua, koska muutama lehti on ollut sellainen, ettei minua kiinnostavaa ole oikein löytynyt. Tietysti vois jotain virkatakin noista lehdistä, kun virkkauslankaakin alkaa olla hamstrattuna jo ihan kiitettävästi!

Eilen sitten kävin shoppailemassa Lankatalo Tapion kaupassa. Vihdoin sain tilattua keskeneräiseen Minttumaariini lisää lankaa. Ja koska yhtä lankakerää ei viitsi toimitusmaksujen takia tilata, niin pitihän sieltä muutama muukin kerä tilata, huoh... Olisin varmaan saanut tuota lankaa Jyväskylästä, kun menemme kahden viikon päästä sinne rippijuhliin, mutta kuka sitä niin kauan jaksaa odottaa... etenkin kun olen jo pari viikkoa miettinyt, mitä huiville teen. No, en nyt pura sitä kuitenkaan.

Lisäksi eilen tyttäreni sanoi minulle "ilouutisen": hän pyysi minua tekemään itselleen säärystimet! Meillä kun ei perhe kovin muita käsitöitä pyytele tekemään kuin napin ompelua tai vetoketjun vaihtoa. Hän saa nyt itse miettiä, mistä langasta tehdään. Mustaa minulta ei kyllä löydy ja epäilen, että musta on se toiveväri, joten pääsee äiti taas lankakauppaan...:-)

Kodinhoitotöitä

Minulla on ollut alkukesä vähän matalapaineen sävyttämää, joten en ole kovin jaksanut mitään tehdä, mutta tänään innostuin. Sain vihdoin siivottua kodinhoitohuoneen eli pyykit kaappeihin ja silitettyä tarvittavat vaatteet. Meillä ei kyllä montaa vaatetta silitetä, kun kukaan ei oikein siitä hommasta välitä. Lamavuosilta on jäänyt mieleen yksi lehtijuttu, jossa kerrottiin, kuinka lapsilla on vaatteet ruttuiset, kun silitysrauta on mennyt rikki eikä ole varaa ostaa uutta rautaa. Meillä on kyllä rauta, mutta lapsemme näyttävät silti köyhiltä... No, muistan kyllä senkin, että kun kerroin jutun kaverille, niin hän sanoi, että ruttuiset vaatteet kertovat laiskuudesta. Että silleen...

Lisäksi sain vihdoin käytyä lävitse omat vaatekaappini ja hei, minä olen kasvanut!!! Muutamat housut ja pari hametta ei mahtunutkaan enää päälleni. Ja ne eivät olleet kuin vain reilu viisi vuotta vanhoja! Nyt olis saatava itsestään niin paljon aikaan, että varais kirpparipöydän. Alkaa olla meinaan sen verran talosta ulos lähtevää tavaraa. Lapsetkin tyhjensivät tässä alkukesästä komerojaan ja etenkin pojan vaatteista melkein kaikissa oli liian lyhyet lahkeet tai hihat tai muuten hartioiden kohdalta oli napakoita. Kylläpä lapsi voikin vuodessa kasvaa paljon! Minun pikkuinen on jo minua reilusti pitempi ja minua voimakkaampi. Nykyisin minä vien hänelle purkit avattavaksi, kun vielä pari vuotta sitten oli toisinpäin.

Mutta semmoista, nyt päivitän vielä lankataulukon ja lähden taas "kasvattamaan itseäni" eli istumaan, neulomaan ja katsomaan telkkaria. Tänään tulee CSI.

8 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Minä aloitin tuosta Kauneimmat käsityöt lehdestä tekemään sitä virkattua huivia....katsotaan millainen tulee :)

Limeadine kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tuo hamstraus Tapion lankakaupasta! Eihän sitä tosiaankaan voi vain yhtä kerää tilata :) !

Päivi kirjoitti...

Täällä kyllä samat tunnelmat tuon lehden suhteen, tilauksen voisi lopetella kun tuntuu ettei siinä ole tosiaan ollut tekemisen arvoista. Onpas kiva tietää että on muitakin yhtä laiskoja silittäjiä:) Aurinkoista viikon jatkoa!

Äiti-puffa kirjoitti...

Lohduttavaa kuulla etten ole ainoa, joka ei syty silittämisestä. Niinpä meidän perheessä lapsi on ainoa, jolla on silitetyt vaatteet. Noh, joskus mielenhäiriön jälkeen jopa miehen kauluspaitakin. Omat? Ei koskaan. :D

stanna kirjoitti...

Täällä kans yks joka ei paljon silittele, siis vaatteita. Muistan kuinka äitini silitti kaikki isän t-paidatkin, meillä silitetään vain ja ainoastaan juhlavaatteet. Siis jos niissä on ryppyjä. Jokin hetkellinen mielenhäiriö tosin tuli esikoista odottaessa, silloin silitin kaikki vauvan vaatteet ja liinavaatteet, mutta onneksi se meni ohi.
Kodinhoito on meilläkin hunningolla, mies jo sanoi että kohta tieten tulee jotkin virkamiehet ja laittaa ovelle laput ettei talo enää ole asumiskelpoinen (rakennettu 2005). Sanoin vaan että ottaa luutun kauniiseen käteen ja alkaa siivoamaan, siihen loppui valitus.

MarjutJ kirjoitti...

Kirpparin aika olisi meilläkin. Remontin vuoksi tyhjennetyistä komeroista on löytynyt säkkikaupalla turhaa tavaraa.

Marjo kirjoitti...

Mie oon yritelly alottaa tuota vaatekaappien siivousta. Siis yritelly, vielä en oo alkanut. Jos ens viikolla... On miulla jo laatikoita, johon vois tunkea ylimääräiset vaatteet ja viedä eteenpäin kirpparille/keräykseen.

rasa kirjoitti...

Geranium sylvaticum, sepä se ihan selvästi :-)

Saapi levitä ihan vapaasti mökkipihassa, en kaipaa yhtään minkäännäköistä kitkemistä, jonkinsortin luonnonmukainen metsäpuutarha käy hyvin :-)