lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Lyhyt ja leveä!

Omppu-huivi

Eli tällaista minä nyt pari päivää neuloskelin. Ohjeena oli Omppu-huivi, lankana Novitan Kuura, puikot numero 8. Kokoa huivilla on 85 x 35 cm. Suunnittelin jo purkamista, koska tuosta tuli tuollainen nysä ja koska tein huivin 45 silmukalla, niin tuli sitten melko leveäkin. Mutta kun mallailin sitä kaulaani, tulin siihen tulokseen, että ihan käyttökelpoinen takin alle tai sitten kiinnitettynä eteen kauluriksi! Suunnittelin kyllä ompelevani tuon toisen laidan kiinni, sellaisenkin systeemin olen jossain blogissa nähnyt (Pamille muistiin, kirjoita hyvät ideat ylös, niin voit ne blogistasi linkittää!!!!) vaan annan sen olla noin.

Olen lukenut joskus jonkun kommentin, että ei tarvitse kirjoittaa, että huonoja kuvia. Kyllä katsoja/lukija sen itsekin huomaa, mutta nyt on IHAN PAKKO KIRJOITTAA, että anteeksi huonot kuvat!! Mutta kun en nyt parempiakaan näköjään saa aikaan!


Uusi kissa

En ole muistanut vielä kertoakaan, että meille muutti vähän aikaa sitten uusi kissa. Juu, kynttilä se on eikä sitä ihan äkkiä polteta! Savonlinnassa on aivan ihana kauppa ihan pääkadun varrella ja siellä on kaikenlaista ihanaa käsityötä. Olikohan sen nimi Tuunarit, mutta löytyy kyllä kun ajelee pääkatua pitkin ja pysähtyy joka hempskutin liikennevaloissa. Savonlinnassa ei TOD. ole vihreitä aaltoja vaan punaisia!!
Ja ruokajuttuja

Tänään "tuhosin" muutaman kilon hirvenlihaa. En ole aivan varma, tuleeko siitä syötävää, mutta yhden palan laitoin pariksi päiväksi marinaadiin, yhdestä tein ihan tavallista palapaistia ja yhdestä palasta tein pihvejä. Hirven lihaa ollaan saatu melkein joka vuosi, kun metsästäjät ovat ampuneet meidän maille saaliin.

En edes punninnut pakastimessa ollutta isoa lihaköntsää vaan pilkoin sen ensin kolmeen osaan.

Pihvit on nyt uunissa ja tein ne siten, että marinoin niitä ensin pippurein, valkosipulilla, sitruunalla ja punaviinietikalla. Sen jälkeen pyöräytin vähän pannulla. Sitten pistin kerroksittain pihvit, runsaasti sipulia ja paprika-Koskenlaskijaa. Hiukan vettä ja ruokakermaa. Nyt ne sitten muhivat leivinuunissa. Eikä vielä tietoa, tuleeko niistä syötäviä.

Lisäkkeeksi tein perunoita, jotka suikaloin. Pistin valmista punaista pesto-kastiketta, ruokakermaa ja voita seuraksi ja siellä uunissa ne nyt sitten muhii. Tämäkin on uusi kokeilu, joten.... :-)

2 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Ruskista marinoitu hirvenpaisti pannulla ja laita se, perunat, porkkanat ja sipulit samaan pataan ja paista kauan uunissa, kyllä tulee hyvää, ainakin minun marinadireseptillä!

MarjutJ kirjoitti...

Ei ole Savonlinnan vihreä aalto sitten muuttunut miksikään 30. vuodessa:)