perjantaina, marraskuuta 28, 2008

No moi, miä oon Pamsku...

Heh, on tullunna tässä viime aikoina katsottua televisiota ja jotkut mainokset näköjään jää päälle...

Mutta ihan tosi, mihin tämä aika oikein katoaa...

Tein tänään pientä testiä. Oli ihan ns. vapaa-, koti-, etätyö-, toimistopäivä. Eli olin siis kotona.

Heräämisaika on noina aamuina 6.30. Ja sen jälkeen aamupala, pyykkien viikkausta, yleistä siivousta, television kurkkimista, neulomista ja sit nettiin samalla kun lämmittelin leivinuunia ja takkaa. Tuohon kaikkeen meni aikaa siten, että kello olikin noin 10.00.

Sen jälkeen jatkoin yleistä siivousta: tänään roskisten ja kompostin tyhjentämistä ja muutenkin vähän ulkona kävelyä. Kävin samalla tukemassa katajaa, joka oli repeytynyt joko tuulen tai lumen vuoksi tai molempien. Harmittaa...

Sit piti laittaa ruoka, kun halusin katsoa kello 12 alkavan elokuvan Colorado Avenue. Ihan hyvä pätkä vaikken siitä oikein mitään ymmärtänytkään. Kai siinä keskittyminen kuitenkin vähän herpaantui, kun välillä tuntui, että ihan outoja tapahtui. Tai sitten ohjaaja ei oikein saanut pidettyä hommaa hanskassa. Ohjaajana oli Claes Olsson. Kaikkein "hauskinta" oli kuunnella oikein suomenruotsalaista puhetta. Ei mitenkään pahalla sanottuna, mutta harvemmin moista tulee kuunneltua.

No, elokuvan jälkeen tuli vähän muisteltua palkkatöitä ja käväistyä navetallakin katsomassa, kun eläinlääkäri nupoutti meidän vasikat. Ja sinne piti kiikuttaa muutamia lomakkeita.

Sitten olikin taas pieni siivous- ja kahvitauko, jonka jälkeen aloitin ruoanvalmistuksen. Harrastan tosiaankin keittokirjojen keräämistä, mutta harvemmin teen mitään ohjeen mukaan. Tänään meni leivinuuniin hautumaan tällainen sörsseli:

tummaa rakettispagettia
jauhelihaa
valmista tomaattipastakastiketta
suikalekasviksia
sipulia
pippuria, suolaa
juustoraastetta + oreganoa

Uunissa noin 1,5 tuntia. Hyvää oli! Ainakin meidän perhe tykkäs. Ja siihen lisukkeeksi kiinankaali-tomaatti-purjo -salaattia ja kurkkusalaattia. Sekä ruisleipää ja Oivariinia!

No, sitten ruoan jälkeen mies lähtikin pikkujouluihin, jonne olin valmistellut pienen paketin. Ja minä jäin neulomaan ja kuuntelemaan pojan kitaransoittoa. Ensi maanantaina on musiikkiopiston koe, jonne poika ihan kiitettävästi harjoittelee.

Neulomisista kuvia myöhemmin...

Mutta mihin se aika oikein menee. Itsestä tuntui, ettei saanut tänäänkään mitään aikaan... :-(

Ei kommentteja: