keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Kunnianosoituksia ja kebabbia

Kiitos Siru näistä:


Ohjeet: tunnus kopioitava, saajan laitettava blogiinsa ja jatkettava ketjua. Ja nämä jaan kaikille niille yhdeksälle, jotka lukevat tätä blogiani julkisesti eli:
1. Ruiskaunokki
2. HeiniL
3. Sinikka
4. Makepeace75
5. Pappi puikoissa
6. Villasukka
7. Kirsi
8. JohannaS
9. Stanna

Näitä blogeja minäkin seuraan koko ajan, vaikka viime aikoina kommentointi on ollut yhä vähäisempää. Yritän parantaa tapani, vaikka kesälomalla! Minulle on sitä myönnetty tulevaksi kesäksi 20 päivää! Ottaisinkohan tuon rehuntekoaikaan... Isäntä ei ole vielä kertonut, rakennetaanko meillä tänä kesänä... Joo, eikä minun työsopimuskaan ole kuin huhtikuun loppuun, joten tässäpä pientä pähkäilyä :-)

Kebabbia

Koska valmiita käsitöitä ei ole - eikä tällä viikolla tule - niin pitää kertoilla tuolta keittiöpuolelta saavutuksia! :-)

Teinpä meinaan sunnuntaina kebab-lihaa naudan jauhelihasta. Löysin ohjeen Kulinaristin -blogista, mutta koska meiltä ei löytynyt samoja mausteaineita, niin vähän sävelsin. Tai en siis ihan vähänkään. Tein meinaan tällaisella ohjeella:

1 kg naudan jauhelihaa
pieni (tai ei niin pienikään...) ripaus ruususuolaa (juu, turhan paljon suolaa miun maun mukkaan)
jonkinlaista yrttimaustetta (joskus Lidlistä ostettu, en tiedä vieläkään, mitä sisältää)
1/2 dl pippurisekoitusta (jota oikeasti piti olla 1/5 dl, ilmankos oli turhan tulista!!!)

Mylläsin ilmat pois seoksesta, tein halkaisijaltaan noin 5 cm:n pötkylöitä, kiedoin folioon (joka loppui kesken, kun harvoin sitä käytän! Nyt ostin 50 m rullan, kun meinaan kokeilla uudestaankin) ja paistoin uunissa 100 asteessa 4 tuntia. Mutta tuli siitä ihan hyvää. Täytyy vaan seuraavan kerran tehdä huolellisemmin. Ja kannattaa käydä tuolta ruoanlaittoblogeista parempi ohje... :-)

Jaa, miksikö ei käsitöitä. No, isäntä lähtee huomenaamulla kello 4 Puolaan ja vie kuulemma kameran mukanaan ja tänään ei ennätä millään (tai ennätä ja ennätä... kun ei siis viitsi...) valmistella mitään näytettävää loppuun saakka. Pitäis kyllä tehdä vähän töitäkin tässä välissä ja ajattelin siivota ainakin yhden komeron ja pitäis käydä pihallakin tutkimassa asioita ja pitäis taas laitella ruokiakin jossain välissä ja pitäis... Joo, en ole todellakaan niin energinen kuin aina voisi luulla tuosta pitäis -luettelosta.

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kiitos!

MarjutJ kirjoitti...

Minä olen täysi törvelo keittiössä ja ruokaa teen vain pakon edessä. Mutta itse tehty kebab kuulosti milenkiintoiselta.

Ruiskaunokki kirjoitti...

Voi, <3 -kiitokset kunnianosoituksista! Ansaitset nuo plakaatit todella itsekin!

makepeace75 kirjoitti...

Kas, kiitos! :o)

Heini L kirjoitti...

OIVOI, KIIIIIITOS :)
Blogielämäni ensimmäinen tunnustus!
wow! :)

hihii,
Iloista kevättä!
Heini

Helmis kirjoitti...

Hei, kysyit siitä Lidlin Coloradosta. Tuo tekemäni oli nyt ihka ensimmäinen Coloradosta tekemäni tiskirätti, joten käyttökokemusta ei valitettavasti vielä ole.
Pitääkin käyttää nyt ahkeraan ja kertoilla sitten kokemuksia. Bambua on monet kehuneet, siksi mäkin tein nyt kokeilurätin bambusta, vaikka se vaikuttaakin minusta vähän pehmoiselta rättikäyttöön..

Hyvää viikonloppua samalla tässä toivottelen!!

Mette kirjoitti...

Kiitos nauruista, mainio tuo autokohelluskirjoitus =D Sulla on näköjään välillä vauhti päällä.