tiistaina, maaliskuuta 03, 2009

Viikon tapahtumat

Ihan ensiksi haluan kiittää kaikkia (mistähän tuokin lause tuli mieleen), joiden mielestä äideilläkin on oikeus suuttua! :-)

Siis harvoin jaksan räyhätä, mutta välillä tulee tilanne, että "kamelin selkä katkeaa". Noin pari kertaa vuodessa meillä otetaan yhteen kunnolla, sitten muistetaan äitiäkin, ja parin viikon päästä ollaan samassa tilanteessa! Ehkä sitä vaan on liian tarkka. Ja ehkä on jäänyt mieleen anopin neuvot, että siivota täytyy. Stannan kommenttiin, että täälläkin on koettu se anopin passaus!

Ja olen minä päättänyt, etten viitsi jatkuvasti olla rähisemässä tekemättömistä töistä senkään takia, että kyllä töitä ennättää vielä tekemään. Mieheni sai kuulla vielä laiskuudestaan meidän seurusteluaikana, kun hän olisi välillä halunnut olla silloisen tyttöystävänsä kanssa eli minun. Vähän jurppi! Nykyisin ei paljoa yhteistä aikaa olekaan, joten kai appivanhemmat ovat nyt tyytyväisiä.

Mutta ollutta ja mennyttä! Mutta otetaanpas tähän viime viikko. Vähän kertauksenakin...

Tiistai 24.2.

Vähän surullisia juttuja. Naapurikylästä eli omalta kotikylältäni paloi talo, jossa kuoli kaksi henkilöä sekä yksi loukkaantui vakavasti. Tuttu talo, vaikkei nykyiset asukkaat niin tuttuja olleetkaan. Surettaa! Talo oli vanha 1920-luvulla rakennettu. Meidän talo on vanhempi 1906 rakennettu. Välillä pelottaa.

Käytiin tyttären kanssa vanhempiani katsomassa. Hyvin voivat!

Luin loppuun Sophie Kinsellan kirjan Salaisuuksia ilmassa. Hyvää Kinsellaa!! Tykkään välillä lukea tuollaista huumoripitoista ja kevyttä, vaikka loppu olikin ennalta arvattavissa.

Keskiviikko 25.2.
Siivousta, siivousta. Mistä tätä tavaraa oikein tulee? No, ei ainakaan Saunalahdelta enkä edes omasta mielestäni osta mitään "turhuutta ja tarpeetonta", mutta tavaraa on. Ja en voi ymmärtää, miten esim. koiran ja kissojen ruokintavuoroista voi tulla kinastelua. Eikös niiden ruokinta ole itsestään selvää: se, joka ennättää, jaksaa, joutaa... Saati sitten, kuka on imuroinut viimeksi ja kuka ei!

Torstai 26.2.

Lähdettiin sitten lomalle. Ensin Kuopioon, jossa yövyttiin ja perjantaina siirryttiin Tahkon mökkiin. Isäntä lupasi, ettei minun tarvitse tehdä ruokaa, vaan etsitään ruoat jostain muualta! (Lupaus pidettiin eli en pahemmin tällä reissulla kokkaillut) Ja siivousapuakin luvattiin. Mökkihän pitää siivota, kun pois lähdetään (se siivottiinkin koko porukalla, vaikka ennätin jo aloittaa ennen kuin miehet tuli mäestä).

Ensin tietysti pysähdyttiin Varkauden porttiin (ajettiin muuten sen palaneen talon ohitse, nyyhh, surkean näköistä, eteinen vain pystyssä!), jossa minä kahvin jälkeen lähdin "käymään vessassa" eli kirjakaupassa. Tulipahan taas ostettua kolme kirjaa, joista yksi on kuvassa. Tuossa kirjakaupassa minun on aina pakko käydä! Jalat vaan vie sinne!

Kuopiossa majoittautumisen jälkeen lähdettiin sitten kaupungille. Naiset eri suuntaan ja miehet eri reittejä. Ihan ensin suuntasin neiti E:n kanssa, mihinkäs muualle kuin Kauppahallin lankakauppaan! Huom. kuvassa oleva Ale-lappu! Röyhelökaulaliinaa jo aloitin, mutta purin, kun aloitin väärin!
Yllättävän vähän ostin itselleni (kaikki ns. tarpeellista: ripsiväriä, tukanpesuainetta, tietty lankaa...) ja tytärkään ei paljoa löytänyt. Miehet shoppailivat tällä kertaa enemmän: poika S:lle pari collegea, farkut ja pari dvd:tä. No, ostin minäkin kengät ja pari puseroa...

Perjantai 27.2.

Siirryimme siis Tahkolle ja käytiin neiti E:n kanssa osahieronnassa. Kylläpä teki hyvää. Miehet kävi mäessä ja kun he tulivat sieltä lähdettiin Tahkovuoren hotelliin syömään. Olin jo päättänyt syödä hyvin eli pihvin. Halvin naudanlihapihviannos vain maksoi melkein 30 euroa!!!! Otin kuitenkin.

Tulipahan vaan mietittyä, että jos tuottajalle maksetaan naudanlihasta 2,50 euroa/kg (myös siitä sisäfileestä)(tein tarkistuksen: laatu- ja paino-lisineen keskihinta saattaa nousta jopa 2,75 - 2,90 euroon meidän paikassa!) ja lautasellani oli 150 grammaa lihaa, niin jopa ovat kalliita perunoita, muutama porkkananökäre ja kesäkurpitsapala!! No, kastike oli konjakki-pippurikastike! Vaan eipä ole vielä noin kallista ruokaa tullut syötyäkään!! Enkä ihan heti syö.

Ostin vielä Ilta-Lehden, jossa tietysti oli näistä maatalouden tuista negatiivisia juttuja, joten vähän meinas taas ahdistaa. Jos joku haluaa, niin tuethan on nyt ilmoitettu täällä netissä. Itse en ole koskaan ollut kiinnostunut kenenkään verotus- tai maataloustukitiedoista, mutta voihan niitä katsella ja olla ainakin maatalouden tuista ja töistä kateellinen. Täällähän pääsee niin h...tin helpolla!! No, se siitä. Pitää pitää ajatukset positiivisina. Ai niin, voin kertoa, että maatalouden tukia maksetaan myös muualla Euroopassa, joten jos maatalous pitää lopettaa Suomesta kannattamattomana, niin voihan sen lopettaa koko Euroopasta. Hormonilihaa saa halvalla Ameeriikan mailta.

Lauantai 28.2.

On tullut joskus kehuttua, että meidän perhe on ollut terve. Neiti E:llä oli sitten oksutauti, joka onneksi meni päivän mittaan ohitse. Tuli sitten vietettyä aikaa mökillä ja neulottua ja katsottua naisten 30 km hiihto + mäkihyppyä. Minulle ihan mukava päivä! :-) Illalla katsottiin Salainen agentti 86, jonka miehet olivat siis ostaneet Kuopiosta. Minä vähän petyin! Jotenkin tykkäsin siitä sarjasta enemmän ja odotin tämänkin elokuvan olevan jopa hauskempi. Nyt oli yritetty liikaa tehdä toimintaelokuvaa! Mutta katsottava kuitenkin.

Sunnuntai 1.3.

Tultiin kotia. Eikä täälläkään ollut kaikki sujunut ihan niin kuin olisi pitänyt. Lomaltapaluu on aina kauhistus tässä paikassa! Mutta kuolleita navetassa ei sentään ollut ja koira ja kissatkin olivat ihan innoissaan meidän kotiinpaluusta.

Kuorosota piti sitten katsoa ja poika S:n kaulaliina tuli valmiiksi sillä aikaa. Itse oli Mikin kuoron puolella, mutta eipä se huono ollut Timonkaan kuoro.

Kaulaliina siis Novita Woolista, ohje "Here And There Cables", mitat 160 x 14 cm.

Maanantai 2.3.

Neiti E:n kanssa kouluun ja töihin. Illalla poika S:n kitaratunti. Ja siinäpä tärkeimmät. Ja luin loppuun Anna Gavaldan kirjan Viiniä keittiössä. Olin ostanut tuon pokkarin jo aikoja sitten. Lyhyt ja ytimekäs ja yllättäväkin. Hyvä!

Tänään

Etätyöpäivä. Olisi pakko laitella paperit taas ojennukseen! Ja nuohoojaa odotellaan...

3 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Teillä on ollut ihan mukava hiihtolomaviikko! Täytyisikin löytää aikaa käydä Kuopiossa; viime kerrasta onkin jo aikaa.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ei me äitit olla mitään martyyreitä.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ei me äitit olla mitään martyyreitä.