perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

Voiko turhemmin ajan käyttää...

Täällä sitä ollaan kuorolaululeskenä toista päivää. Isäntä siis hävisi eilen aamulla neljän jälkeen ja palailee kuulemma maanantaina, jos muistaa... No, hää lähti kamarikuoron kanssa Puolaan laulamaan. Epäilen, että kotimaa kutsuu muutaman päivän päästä, vaikken Puolassa ole koskaan käynytkään... :-)

Eilen illalla poika S oli Mikkelissä kitarataiteilija Timo Korhosen konsertissa ja minun piti viedä poika töiden jälkeen Juvalle, josta pääsi kaverin kyydissä eteenpäin ja tietty poika oli sitten illalla kymmenen aikaan haettava Juvalta. Tänään poika oli sitten tuon herran luennolla ja kitaransoitto-opissa ja äsken kävin taas Juvalta hakemassa. Koko päivähän siellä meni. Aamulla luento nääs alkoi kello 10. Ja miten minä vietin aikaani. Istuin tv-tuolissa tuijottaen telkkaria ja odottaen, milloin poika soittaa, että lähteevät Mikkelistä!! Siis miten minä en saa mitään aikaan, kun olen yksin kotona. Tai tänä iltana oli kyllä tytär E paikalla myöskin. Harmittaa, kun en saanut edes yhtään käsityötä valmiiksi, mutta yksinkertaisesti energia meni tuota kännykkää vahtiessa!

Tyttärelle ennätin lupaamaan Kotipizzasta pizzan samalla kun kävisin poikaa hakemassa, mutta hää nyt tuli niin myöhään, että Kotipizza oli sulkenut jo ovensa. Huomenna en aio ajaa autolla metriäkään (kuin äärimmäisessä hätätilanteessa), joten sunnuntaiksi-illaksi voisi hakea sitten pizzan. Tämän viikonlopun ruokalistalla on jo lasagnettea ja lämpimiä voileipiä voileipägrillillä tehden.

Tänään kävin ensimmäistä kertaa tutustumassa lehmien robottilypsyyn eli automaattilypsyyn. Siis kyllä on tekniikka kehittynyt! Ja kuitenkin mentiin ihan lehmien ehdoilla! Kyllä suosittelen tutustumaan nykyisiin navetoihin, jos on vaan jollain lailla mahdollista!

Ja huomenaamulla taas pientä jännitystä: formuloiden aika-ajot! Jess, kausi pyörähtää taas käyntiin!

Lupailin niitä kynsien kuvia. Joo, kun on parissa sormessa tulehtuneet kynsinauhat, niin en ole uskaltanut laittaa vielä irtokynsiä paikoilleen. Ja äsken huomasin, että vasemman jalan ukkovarpaan kynsinauha on myös kosketusarka! Mitenhän minä osaisin olla räpeltämättä noita kynsinauhoja... Kynsiä en todellakaan pure, mutta nuo reunat!

Hyviä unia toivotellen

3 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Vaikka olen maalta kotoisin, en oikeastaan enää tunne ketään, jolla olisi lehmiä. Joten nykynavettoihinkaan en pääse helposti tutustumaan, vaikka se olisi varmaan tosi mielenkiintoista.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Juu, et kai pure, sentään varpaankynsiä ainakaan :D! Vai robottilypsyä. Meikäläiselle se ei sano mittään. Mummolassa oli 2-3 lehmää, ja naapurissa kun oli lypsykone, niin sitäkin ihmeteltiin ja turhana sekä paheksuttavana pidettiin :D! Täällä Pinsiössä ei olekaan kuin yksi ainoa lehmätila enää. Hevosia onkin sitten vähintään joka toisessa talossa.

Nia kirjoitti...

Robottilypsy kuulostaa hurjalta! Varmasti mielenkiintoista?