keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Röyhelöä ja lahjoja

Tällaisen huivin sain aikaan Linie 94 Solo -langasta. Sitä meni kaksi kerää eli 100 grammaa ja puikkoina olivat 3,5 pyöröt. Langan päitä en oikein ymmärtänyt, kuinka ne olis pitänyt päätellä, mutta ompelin ne rihmalangalla jollain lailla kiinni. Ja hyvä tuli! :-)


Eilen isäntä toi minulle ihanan paketin postilla käydessään Ruiskaunokilta. Voitin siellä ystävänpäiväarpajaiset. Kylläpä mieli piristyi! Tuo Rose -lanka on nykyisin minun lemppareita, vaikken niin paljoa ole siitä mitään neulonutkaan. Haluaisin tehdä siitä jotain tosi ihanaa, mutten ole vielä keksinyt, että mitä! Ja ruiskaunokit saavat paikkansa ensi kesänä taloneduskukkapenkistä. Siinä niitä on ennenkin ollut.

Edellisessä postauksessa oli sitten se lahjoitusjuttu eli laitan jotakin itse tehtyä näille henkilöille, kunhan he ovat laittaneet yhteystietonsa minun profiilin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen:

1. Tarja
2. Sinikka
3. Pappi puikoissa
4. Shamina
5. Hannele

He sitten pistäävät omassa blogissaan tämän eteenpäin! Juu ja Hannele, minä en lähetä kuin yhden paketin sinulle, mutta katsotaan nyt kuinka suuren laitan! :-) Ja koska aikaa on tämän vuoden loppuun, niin ihan ensi viikolla ei kannata niitä paketteja alkaa odottamaan! :-)

Sit ihan pikkusen politikointia

Kun taas näköjään otettiin maanviljelijät silmätikuiksi, niin en malta olla kirjoittamatta ja kysymättä, että eikö nykyään kukaan enää halua tehdä töitä?! Kysymys on siis eläkeiästä. Maanviljelijä pääsee 56-vuotiaana eläkkeelle, jos hänellä on jatkaja tilalle eli ns. luopumiseläkkeelle. Ja yleensä maanviljelijöillä jo joku kohta kremppaa tuossa vaiheessa, valitettavasti. Mekin ollaan kummatkin jo selän kanssa ihmeissämme, mutta pakko on välillä mennä vaikka kontaten! Ja voin kertoa, että etenkin isännän työpäivät tahtovat olla vain tuollaista 10-12 -tuntisia ma-la -välillä ja sunnuntaina hän on ottanut rennommin, tekee vain 8 -tuntista työpäivää. Ja lomaa on tasan 25 vuorokautta eli työpäiviä vuodessa on vain 340! Sen takia en kovin usein pyytele tupahommiin.

Keskimääräinen viljelijän eläkeikä on kuitenkin noin 61 vuotta. Itse en edes kuvittele eläväni kovinkaan pitkään (lyhytikäistä sukua, esim. veli kuoli jo 47 vuotiaana) ja kuitenkin maksan itselleni MYEL-eläkettä, vapaaehtoista eläkettä ja jotain eläkemaksuja menee palkkatyöstäkin. Minä olenkin asia erikseen, kun en jatkuvasti noita maataloushommia tee. Käyn vain tilan ulkopuolella tekemässä 10 -tuntisia päiviä ja etäpäivinä kotona bloggailen ja hurvittelen muuten vain!

Se mikä minua eniten tässä ärsyttääkin, että onhan paljon muitakin aloja, joissa pääsee eläkkeelle jo vaikka kuinka aikaisin. Esim. armeijasta isännän setä pääsi eläkkeelle jo ennen 50 vuotta! Eikä mitään vaivoja hänelläkään. Osaa muuten maanviljelyn tosi hyvin, käy kesäisin meitä neuvomassa! Eihän tästä muuten mitään tulisikaan. :-)

Ottakaa ihmiset oppia Aira Samulinista. Katsoin hänestä lauantaina telkkarista ohjelmaa. Vau, mikä nainen ja vaan 81 vuotias!!

Tulipas paasattua. Lopetan maatalousaiheet, mutta kun vaan taas potuttaa!

Lähden illalla vähän hurvittelemaan: martta-yhdistyksen tilaisuuteen! Olen ollut vuoden jäsenenä, joten nyt on vissiin aika jo näyttäytyä.

Ai, ja huomisen tuntien valmisteluun on näköjään aikaa tasan kaksi tuntia...

7 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Mitä, olet vasta vuoden ollut Martoissa jäsenenä:D

Minä ainakin haluan tukea ja kannattaa suomalaista maataloutta. Elintarvikkeet yritän katsoa ostavani aina suomalaisia hedelmiä lukuunottamatta. Pientilan tyttärenä tiedän, miten kovaa hommaa se oikeasti on. Enkä varmasti mutise mistään eläkeikäjutuista tai lannoitepäästöistä.

Stanna kirjoitti...

Jos kiinnostaa niin elämämme toinen puoli on luettavissa blogista Anopin armoilla. Anoppi lukee tuota kässäblogia enkä viitsi häntä tietoisesti loukata, mutta hyvät naurut on irronnut monissa kahvikeskusteluissa näillä jutuilla jotka siis tulee tuonne uuteen blogiin.

Limeadine kirjoitti...

Mua on ruvennut himottamaan tuo Solo-lanka myös, näytti sullakin tulevan kivannäköinen röyhis!

Outi kirjoitti...

Meillä mies pääsee kanssa eläkkeelle 55-vuotiaana, mutta on koko ikänsä tehnyt sen verran rankkaa hommaa (työpäivät väh. 12 h, 20 pv peräkkäin ilman kotona käymistä....jne.jne.) että varmasti ansaitsee sen. Olipa työ mitä tahansa, on se tänä päivänä sen verran rankkaa, että viimeistään 63 v. olisi eläkeikä oikeudenmukainen... Mietipä ihmisiä sairaaloissa, kotihoidossa, koulussa.... Vaikka minäkin teen istumatyötä, katson sen olevan sen verran vaikeaa (vastuu ja henkinen puoli), että haluan päästä pois töistä 63v., silloin kun olen itse maksanut omaeläkkeeni =)Toivottavasti silloin niistä säästämistäni rahoista on jotain jäljellä.

Kiva huivi, minäkin tein aikoinaan yhden samanlaisen, ja vain tämän yhden, oli sen verran työläs...

Ninni kirjoitti...

Niin, tosiaan, entäs sitten kun vain "harrastaa" sitä maanviljelyä ja "oikea" leipätyö on lisäksi muualla?! Mitenkäs ne työtunnit sitten lasketaan? Ja miten siihen vuorokauteen saisi 28 tuntia? ;)

Minukin suosikkilankaa on tuo mohair ja olen vääntänyt siitä vaan huiveja, kun en ole muuta keksinyt... Taidanpa käydä kurkkimassa täällä vielä uudestaankin, jos sinulta irtoaisi hyviä ideoita! :)

Nna kirjoitti...

Kaikista hulluin ammatti on ehkä balettitanssija. Nehän pääsevät eläkkeelle jo tosi nuorena, alle nelikymppisinä. Onneksi maanviljelijöitä vielä löytyy. Mitä me sitten söisimme?

Mette kirjoitti...

Hatunnosto kaikille viljelijöille =) Ei se mitään helppoa ole. Hieno huivi!