maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Kosmos-huivi

Tästä lähtien aion jotenkin tuohon otsikkoon laittaa, mitä käsityötä esittelen näissä postauksissani, sillä olen nyt pari kertaa joutunut etsimään jotakin kuvaa ja sen verran pitkään olen nyt blogannut, että jos heitän tunnistehakuun, että neulominen, niin jopa onkin homma löytää esim. parin vuoden takaisia neuleita!

Minun piti ihan Lankuria varten tehdä yksi huivi eilen illalla, että nään toimiiko ohjelma vai ei. Hyvin toimii. Tein Schachenmayr Kosmos -langasta huivin. Meinasin ensin kirjoittaa, että "aivottoman" tai "aivot narikkaan" neuleen, mutta sitten aloin ajatella asiaa tarkemmin. Voiko neule olla aivoton tai ilman aivoja tehty? Ei minun mielestäni. Vaikka tuossakaan neuleessa ei sen kummempaa ole kuin oikeat ja nurjat silmukat ja lanka itsessään tekee tuon mallin, niin kyllä siinä aivoja joutuu käyttämään. 

Omalta osaltani käytin aivoja siihen, että sain luotua silmukat oikeisiin kohtiin, muistin jättää hapsuksi kaksi pampulaa ja että sain taas silmukat oikeisiin kohtiin, ettei neuloessa tullut otettua yhtään paksua osaa mukaan, vaan paksu osa jätettiin silmukoiden väliin. Lisäksi, koska neulekuvio oli sen verran helppo, katsoin samalla Ice Age 3 -elokuvan, josta puuttui suurin osa tekstityksestä!! Viime aikoina Canalin -kanavat ovat sekoilleet ihan kiitettävästi. Yhtenä iltana isäntä oli alkanut katsoa samaa elokuvaa, niin se oli ollut dupattuna norjaksi! Lauantaina yritin katsoa yhtä elokuvaa, niin siinä ei ollut tekstitystä lainkaan. Onneksi tuo Ice Age oli sen verran helppoa englantia, että ymmärsin oikein hyvin, mitä siinä sanottiin. 

Niin, vielä tuosta aivottomuudesta. Huivin päätteleminenkin vei oman aikansa. Se ei mennyt niin helposti kuin ns. tavallisesta langasta tehtynä. Lisäksi jouduin kuvaamaan huivin todella pimeänä päivänä, joten siinäpä etsin, että mihin huivin laitan kuvattavaksi, kun en sitten uloskaan jaksanut lähteä. Ja lopuksi vielä kirjoitan tästä huivista blogiini, joten kyllä käytin aivojani tähän huiviin :-).

Niin, tuohon Ice Age 3 -elokuvaan palatakseni, oli se ihan katsottava, vaikka jotenkin nyt tuntuu, etten ehkä neljättä elokuvaa halua katsoa, jos joskus sellaisen tekevät (näkyyvät tekevän jo nelosta, ensi-ilta vuonna 2012). Mutta hauskoja kohtia siinä oli paljon ja vähän jännitystäkin. 

Sitten vielä luetut kirjat. Päätin joku aika sitten, että kirja viikossa, mutta kyllä näitä välillä menee useampikin :-).

Nais John, Riittää jo (Irti maailmasta, jossa kaikkea on ihan liikaa): Edelleenkin näitä elämäntapakirjoja!! Mutta on mielenkiintoista lukea, kuinka kirjoittajat näitä asioita käsittelevät. Taas kirjoittajana oli kasvissyöjä, mutta annettakoon se anteeksi :-). Kirja oli tosi hyvä ja hauska ja kertoi mielenkiintoisia tutkimustuloksia ihmisten käyttäytymisestä tässä yltäkylläisyyden maailmassa. Itsehän olen "kehunut" jo jonkin aikaa noudattavani "en osta mitään" ja "vien turhat tavarat kirppikselle, kierrätykseen tai kaatopaikalle", niin kyllä sitä vaan välillä haksahtaa ostamaan "jotain kivaa" aivan turhuutta ja tarpeetonta. Kirjassa käsitellään informaatiota, ruokaa, tavaraa, työtä, valinnanvaraa, onnea ja kasvua sekä lisäksi mitä kannattaa tuhlata. Onneksi kirja on oma (löysin alesta), niin voin palata siihen uudelleen. 

Simon John, Koneen ruhtinas Pekka Herlinin elämä: Tulipa kaapattua pitkästä aikaa kirjastosta elämänkertakirja. Erittäin mielenkiintoinen kirja henkilöstä, mutta myös Suomen historiasta. Vaikken nyt ihan kaikkea kaupankäyntiin liittyvää sanastoa ymmärtänytkään, niin paljon tuli uutta mielenkiintoista tietoa. 

Mutta edelleenkin Lankuria suositellen
Pami

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tosi jänään näköinen huivi:)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Luin joskus alkuvuodesta tuon John Naisin kirjan ja jonkinlainen elämäntapainkkari kun olen, niin tykkäsin kovasti.

♥ Hanneles traditioner kirjoitti...

Tekstitys helpottaa elokuvissa..