tiistaina, elokuuta 05, 2008

Ihan pikkiriikkisen käsityöasiaa, muuten yleistä höpötystä....

Olen yrittänyt kommentoida monellekin blogille eilisen ja tämän aamun aikana, mutta monetkaan kommentit eivät ole menneet lävitse, harmittaa!

Mutta tämä postaus tulee sisältämään vain pikkuisen käsityöasiaa eikä yhtään kuvaa. Kuvat tulevat sitten joskus, kunhan saan neiti E:ltä kamerani takaisin.

Minun ei tarvinnutkaan eilen käydä lentoasemalla. Sieltä tuli kello 1.20 Express bus, joka matkasi Ouluun ja oli viiden aikaan Juvalla tänä aamuna. Vähän oli väsynyttä porukkaa linja-autossa, jos liene oli vähän väsynyt hakijakin. Meinaan valvoin melkein kahteen ennen kuin uskoin, että neidit ovat selvinneet linja-autoon. Neiti E soitti, kun olivat selvinneet lentokoneesta matkalaukkujen kanssa, mutta sovittiin sitten, että soittaa, jos tulee ongelmia. Lisäksi tunsin itseni vähän huonoksi äidiksi, kun odotutin neideillä linja-autoa reilu kaksi tuntia enkä mennytkään hakemaan heti, kun lentokone laskeutui. Isäntä ei puolestaan ollut asiasta moksiskaan.

Nyt on neiti E isänsä kanssa lääkärireissulla. Tuliaisina oli silmätulehdus, yskä, nuha, korvakipua ja ääni kuin variksella. Niin sitä reissussa rähjääntyy!

Ihan pikkuisen ostoksia (hävettää, painaa päätä pensaaseen....)

Siis tuli luvattua itselle vähän aikaa sitten, etten osta mitään turhuutta ja tarpeetonta vaan alan säästäväiseksi ja tunnolliseksi perheenäidiksi. Sen kun vaan näkis joskus... :-)

Kiertelin eilen vähän paikkoja Savonlinnassa: R-kioskilla, mihin Lehtipisteen mukaan pitäisi tulla Vogue Knitting (kysyin, siitä ei kyllä kassa tiennyt mitään!), antikvariaatissa, kirpparilla, jonne meinasin syksymmällä varata pöydän - ei vaan vaikuttanut oikein kivalta, en tiedä, mikä tökki ja tietysti ruokakaupassa, josta kyllä selvisin ilman heräteostoksia, jos muikkukukkoa ei sellaiseksi lasketa.

Niin, ostin sitten tuolta antikvariaatista 8-osaisen Otavan Isotaidon! Ja maksoin 20 euroa. Eilen illalla tuli kirjasarjaa tarkemmin selattua ja aivan ihania ideoitahan niissä kirjoissa oli! Tämän päivän olen miettinyt ostostani lahjaksi "19 -vuotisesta taistelusta" isännän kanssa. Tänään alkaa sitten 20. vuosi. Alkaa olla jo melko pitkä "sota"! :-)

Vähän leivontajuttujakin

Kun noita valmiita töitä valmistuu sen verran vähän, niin olen useasti miettinyt omaa "ruokaosastoa", johon voisin silloin tällöin kirjoitella omia oivalluksia tuolta keittiön puolelta.

Eilen "tunnollisuuden" puuskassa tuli sitten leivottuakin ja nyt kirjoitan siitä tähän:

1. Ensin otetaan keittiön ylähyllyn perimmäisestä nurkasta joskus ammoin ostettu päiväykseltään lähiaikoina vanhentuva "lisää vain vesi" -paipohja
2. Höyrystetään mikrossa parsakaali. Tämä oli uusi juttu, taisin lukea Aki Wahlmanin ohjeista: parsakaalit kulhoon, tilkka vettä ja kolme minuuttia täydellä teholla. Ja parsakaalit ovat suht pehmeitä!
3. Sitten otetaan sipulia, tuoreita herneitä, fetajuustoa ja ne pohjan päälle parsakaalin kera.
4. Täytteeksi vielä 3 kananmunaa (ensin säikähdetään, onko tullut niitä ostettua ja mitäs sitten, jos ei ole...) sekä 2 dl päiväykseltään vanhaa maitoa sekä hiukan mausteita (pippuria pääasiassa). Kaiken kruunaa raastetut, vanhat juustonjämät!
5. Paistetaan 35 min. 200 asteessa ja nam! parsakaali-sipuli-hernepaistos on valmis ja HYVÄÄ!

Liekö johtunut eilisestä ruokavaliosta: ed. mainittu paistos, varmaan litra tuoreita herneitä, muikkukukkoa ja töissä piiras, joka oli tehty ruiskuoreen ja sisälsi kasviksia ja ainakin lanttua, että suolisto "kurlasi" alkuillasta, kun en saanut vielä nukuttua. En usko, että nakit sitä aiheutti! :-)

Vähän käsitöistä

Olen jälleen saanut yhden vauvanpeiton valmiiksi, tein sen tällä kertaa korinpohjaneuleella Nalle-langasta ja aloitin hahtuvasta neuloa löylyhattua, jonka purin ja aloitin nyt huomattavasti pienempänä uudelleen.

En millään jaksa tänään lähteä neuletapaamiseen, kun loppuviikon päivät ovat taas täystyöllistettyjä ja tänäänkin olisi kyllä jotain saatava aikaan. Ei vaan näköjään työsähköpostikaan toimi!

Ja sitten terveiset savonlinnalaisille neulojille illaksi, että ideariihi käyntiin, mikä porukan nimeksi. Jotain mahdollisimman savolaisen hupaisaa... :-)

1 kommentti:

Intsu kirjoitti...

Onnea hääpäivän johdosta myös teille! Joo,se "sota" kestää 30v ja sitten historian kirjojen mukaan alkaa"isoviha":)
Voi namu varmasti hyvää sun parsakaalipaistos!
Eikö olekin orpo olo,jos ei ole kameraa!