lauantaina, joulukuuta 27, 2008

Ihanaa arkea!

Tästä tulee vähän tylsä päiväkirja, kun melkein joutuu joka päivälle kirjoittamaan samat asiat! Eli eipä tämä elo paljon muutu tässä vuorokausien välillä, olipa pyhä tai arki.

Eilen tuli taas päivä touhuttua kaikenlaista sekalaista arkipuuhaa. Sain siivottua vihdoin toimistohuoneen loppuun ja ruokaahan sitä oli laiteltava jälleen.

Tapaninpäivän menuu

kinkku + sinappi (joo, ei mitään kinkunkastikkeita)
porkkanalaatikko
jauhelihapullat
tomaatti-kurkku-paprika-tilli-jääsalaatti
kirjolohipaloja sinappikastikkeessa
suolakurkut
ruisleipä + voi
Victorian riisi (oma sovellus)

Hamittaa, kun en muistanut varata riisipiirakoita yhtään. Kun en jaksanut leipoakaan paljoa ennen joulua. Onneksi tytär leipoi ne tortut ja piparkakut.

Tänään ei sitten syödä jouluruokia. Kohta lähden kauppaan... :-)

Joulun lopetusta

Minä olen päättänyt opetella tuota valokuvaamista ja tässä nyt kolme eri versiota meidän joulukuusesta. Suurin osa koristeista on itse tehtyjä tai saatuja. Ensimmäinen kuva on salamavalolla, toinen ilman salamavaloa, mutta automatiikalla, kolmas kuva on kynttilänvaloasetuksella kuvattu.

Tekis jo kovasti mieli purkaa koko kuusi pois, mutta kai sitä on yritettävä ensi perjantaihin pitää. Yleensä uudenvuoden jälkeen viedään pois. Loppiaiseen asti ei millään jaksa katsoa! Metsässä nuo kuuset ovat paljon kauniimpia.

Valittelin aikaisemmin väsymystä ja stressiperäistä se taisi olla, kuten kuvittelinkin. Nyt on tullut huilattua kyllä kunnolla ja nukuttua vähän milloin missäkin, mutta onneksi myös öisin olen saanut nukuttua. Vaikka viime yönä heräsinkin kolmen maissa kamalaan rumahdukseen.

Peltikatto on
- kiva, kun sieltä tulevat lumet alas
- ei kiva, kun sieltä tulevat lumet alas ja melko äänekkäästi.

Heräämisen jälkeen näin unta, että oltiin traktoria ostamassa isännän kanssa jossain imatralaisessa? liikkeessä. Miksi Imatra, ei harmainta hajua... Ainut vaan, että minä eksyin porukasta enkä millään löytänyt kaupantekopaikkaa... Noita eksymisunia olen aina välillä nähnytkin. En sitten tiedä, mitä ne tarkoittaa.

Sitten pieni varoituksen sana: ostin ennen joulua Lumenen kasvorasvaa ja jotain muutakin, nyt en muista mitä. Sain ilmaiseksi Lumenen kasvojen ihon heleytyspisaroita, joita pitää käyttää 28 päivää. Minä olen nyt käyttänyt kolmisen viikkoa ja minulta kuoriutuu iho! Mietittiin isännän kanssa, että sekö se tarkoitus onkin, että kuoritaan pintaiho, niin saadaan heleä iho alta näkyviin. En tiedä, mutta naamani on aika kauhean näköinen. Tai siis kuivan näköinen. Aion kuitenkin sitkeästi käyttää nuo loppuun. Katsotaan sitten, miten paljon kaunistun... :-)) Mutta ei kiva, kun just jouluksi sattui moiset kasvot. Tai oikeastaan hyvä juttu, kun nythän minä olen kotona...

Tänään aion katsoa Badding-elokuvan ja aloittaa käsityöt!

3 kommenttia:

stanna kirjoitti...

Niin, eipä ne taida äidin arki ja pyhä paljon toisistaan erota. Tai ehkä sen verran että ennen pyhiä on touhotettu enemmän ja pinna (ainakin täällä) on sitten pitkien pyhien aikaan kovalla koetuksella. Meillä suursiivotaan ensiviikolla kun tyttö kastetaan sitten loppiaisena, joten kuusi saa lähtä maanantaina kartanolle.
Käyhän sitten veikkaamassa tytön nimeä kun ajattelin pienen kisan laittaa omaan blogiini.

Johanna kirjoitti...

Vai oot sie uneksinut olevas täällä meillä päin kaupoilla :D Älä huoli, täällä ei kyllä pääsis eksymään ;)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

nike dunk kirjoitti...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!