keskiviikkona, joulukuuta 10, 2008

Jaloilla ja selällä on yhteys!

Ensinnäkin kiitokset kommentoijille! Kyllä kai sitä voi vähän vaatimattomimmillakin käsitöillä blogata :-) Ja vaikka välillä olen miettinyt tämän blogin lopettamista, niin kuitenkin on hauska välillä katsella, mitä aikoinaan on tullutkaan tehtyä ja kirjoiteltua ja milloin. Eli kun tämähän on sellainen päiväkirja, muuta päiväkirjaa en ole vielä oppinut pitämään.

Mutta tulipa tässä tämän viikon aikana huomattua sellainen juttu, että kun jalat kylmettyy tai niitä tuntuu paleltavan, niin selkäkin kipeytyy. Kun jalkoihin vetää villasukat tai saunassa ottaa lämpimän jalkakylvyn, niin selkäkin toimii paremmin. Ja saman huomion teki isäntä! Ainut mikä ongelma tässä on, niin en millään osaa sisällä pitää sukkia ja meidän talo hengittää aika hyvin sisäänpäin.

Ruokajuttuja

On sitten taas ollut tuota ruokaskandaalia maailmalla ja satuinpa lukemaan, kun muutamat ovat taas jättämässä lihan pois ruokavaliostaan. Joo, varmaan se on ihan hyvä juttu ja toisille ehkä käykin ihan hyvin, mutta kukaan ei ole muistanut sitä, että suurin osa ruokamyrkytyksistä ym. sairauksista saadaan kasviksista. Itsellä ainakin kinkku tulee joulupöytään, vaikken sianlihan ystävä olekaan. Sen verran tottunut tuohon naudanlihaan. Mutta vaihteluksi käy oikein hyvin. Onkin nyt muistettava hetimiten ostaa kotimainen kinkku. Kalkkunaa en osta, kun en vaan saa siitä mehevää! Enkä oikein jaksa uskoa, että se ulkolainen kalkkuna ainakaan parempaa on kuin kotimainen kinkku. Tai sen kasvatusolosuhteet paremmat.

Minua vähän hirvittää päästää isäntää ensi maaliskuussa Puolaan, kun se on suurimpia salmonellamaita Euroopassa. Olen jo varoitellutkin ja navettaan ei ole ihan heti reissun jälkeen asiaa. Eipä sinne saa mennä heti muutenkaan ulkomaan reissujen jälkeen.

No, se siitä maatalouspolitiikasta jälleen.

Mutta eilen tein omasta mielestä taas hyvän ruoan:

palsternakkaa
porkkanaa
perunaa
lanttua
pilkotaan kuutioiksi (aika pieniksi maltoin pilkkoa)

naudan suikalelihaa pannulla pyöräytettynä
reilusti sipulia

pippureita
suolaa
vähän lihaliemijauhetta
purkki Valion kolmen juuston kermaa

ja koko homma pataan hautumaan niin pitkäksi aikaa että kasvikset on kypsiä. Tällä kertaa tein sen liedellä. Yleensä uunissa.

Käsitöissä teen Kuurasta hartiahuivia terapianeuleena eli aina oikein... :-)

2 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Minä aijon ainakin syödä hyvillä mielin Suomalaista lihaa kuten ennenkin.

MarjutJ kirjoitti...

Sama juttu; suomalaista lihaa meilläkin syödään nyt ja jatkossa. Toki meillä syödään kasviksiakin:)