perjantaina, joulukuuta 05, 2008

Sain sen toimimaan!!

Eli tuli tuolla aikaisemmin kerrottua, että vanha kynttelikkömme ei enää toiminut. Ja niinpä ostin sitten uuden, tuon punaisen Tokmannilta. Harmitti kuitenkin heittää tuota vanhaa kynttelikköä pois, joten eilen illalla käytin sitten vanhan kynttelikön kaikki lamput tuossa uudessa ja kaksi palanuttahan siellä oli! Ja kun vaihdoin niiden paikalle uudet, niin kynttelikkö toimii taas. Juu, kyllä minä olin jo aikaisemmin kokeillut vaihdella useampaakin lamppua, mutta ei sitten sattunut ne oikeat, kun ei ollut kuin pari vaihtolamppua, joilla kokeilla. Nyt on sitten vaihtolamppuja reilummin.
Ferrari kasvaa huimaa vauhtia ja pojan kynttelikössäkin poltetaan ladattavia tuikkuja joka ilta. Tuon yhden kynttilän alla on pojan hitsaama punainen "laatikko", jota keksin pitää kynttilänalustana! Viime vuonna tuo "laatikko" kynttilöineen oli tuvan leivinuunin päällä ja se kynttilä suli! Nyt siirsin sen poltettavaksi tuvan pöydälle.

Muuten, olisikohan jossakin jonkinlaista vertailua noista tuikuista, mitä kannattaisi käyttää: perinteisiä, ladattavia vai patterilla! Ladattavien ja patterikynttilöiden kohdalla tietysti ihan ykkösasia on paloturvallisuus, mutta ainakin ladattavat ja patterikynttilät ovat kalliita. Ja patterit niihin erikseen ostettuna on tosi kalliita. Perinteiset tuikut ei taas pala kuin neljä tuntia ja niissä on paloriski. Ja niistä jää jäljelle alumiinikuori, jonka tietysti voi kierrättää. No, ladattavissa kuluu tietysti sähköä ja sitähän ei saisi kuluttaa - sanoo myös isäntä, joka maksaa sähkölaskut! :-)
Täytyypä asiaan perehtyä, jos joku muu ei ole ennättänyt ensin!

Tänä viikonloppuna jäänkin pe-la yksin, kun miehet lähtee Tahkolle ja tytär kaverinsa syntymäpäiville. Täytyy alkaa tosiaankin laitella joulujuttuja paikoilleen, kun on toinen adventtikin. Launtaina eli huomenna tytär sitten tulee kotia minun seurakseni.

Kiitos aikaisempien kynttilämansettien kehuista! Mallihan on siis Lean lahja-aitta -lehdestä, josta otin myös mallit virkattuihin tähtiinkin. Pari tein oman pään mukaan, että sain vain langat käytettyä.

Että sellaista, nyt taas tuntien valmisteluun. Pitäis tehdä etätyötehtäviä ja ensi viikolla olisi lähiopetuspäiviä pari kappaletta. Ja minä myönnän, että tuntien valmistelu on vielä todella hidasta!

3 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Ainakin patterit maksavat enemmän kuin se töpselistä tuleva sähkö ja ovat mokomat vielä onkelmajätettä, joten meillä on siirrytty ladattaviin vehkeisiin sitä mukaa kun vanhat patterilliset hajoaa.

Ja niissä ehjissä patterillisissa käytetään ladattavia akkuja, jotka kyllä ovat kalliimpia hankittaessa kuin paristot, mutta myös kestäviä. En ole tehnyt laskelmia, mutta Isännyys on ja sanoo että ne tulevat sekä taloudellisemmaksi että ekologisemmaksi.

Ja minä taas tuhlaan rahoja eläviin kyntteleihin sillä ne on parasta8) Kyntteliköistä aina muutamaan joutuu lamppuja vaihtamaan, vihoviimeistä hommaa tuo kokeilu...

MarjutJ kirjoitti...

Minulla on ollut pitkään harkinnassa ladattavien osto, mutten ole sitä(kään) saanut aikaiseksi. Meillä on muuten muovikuorisia tuikkuja. En tiedä, ovatko pahempia vai parempia jätöksiä kuin alumiiniset.

Intsu kirjoitti...

Joo,joka vuosi ainakin kuusen sähkökynttilöiden kanssa on ongelmaa. Aina jotkut ovat rikki ja pitää yrittää uusia vaihdella,jos sais toimimaan! Aivan ihana tuo sun kynttilämansetti tosiaan on.