sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

Olipas mukavat linnanjuhlat!

Eilen siis olivat ne paljon puhutut linnanjuhlat, joita moni vihaa ja moni rakastaa. Itse aloitin juhlien katsomisen muutama vuosi sitten ja se on ollutkin minun itsenäisyyspäiväperinteeni. Kauniita olivat puvut, vaikka minusta on aina jätetty kauneimmat vähemmälle arvostukselle. Eli on niitä kauniita pukuja muillakin kuin ykkösjulkkiksilla!! Itse esim. aina ihannoin kansanedustaja Jari Lepän vaimoa. Ehkä siksi, että sattuu olemaan lypsykarjatilan emäntä! Vaan eipä hänen puvuistaan mitään sanota, pyh!

Itselle tuli heti etikettivirhe, kun huomasin, että pukeutumiseni juhliin saunan jälkeen ei ollutkaan oikea! Helma ei ollut täyspitkä. No, eipä minulla ollut sitä frakkipukuista aveciakaan. Sehän on siellä Tahkolla (eikä sillä ole frakkia!)

Päivällä katselin Yle Teemalta karjalaisten juttuja. Olipa tosi mielenkiintoisia. Mielenkiintoni heihin on viime aikoina lisääntynyt; ehkä vanhuus sen teettää :-). Isäni on puoliksi karjalainen ja hänen sukunsa evakkoretkiä on etenkin viime aikoina saanut kuunnella. Juicen kirjoittama Meidän äitee on myös yksi sukumme tarinoista. Ei ole silloin ollut helppoa!

Mutta unijukalle ja nukkumatille annan pyyhkeitä siis todella. Nyt alkaa tuntua siltä, että jommankumman olisi aika alkaa tehdä hommiaan. No, ehkä yhtenä syynä on tuo minun rakas tytsi, joka viime yönä tuli puoli neljän aikaan kotia!

Käsitöistä sitten: kyllähän aina yksi pitsiliina yhdessä päivässä aikaan saadaan. Harmi vaan, kun menin neulomaan sen! Ei hyvä! Tänä aamuna laitoin sen pingotukseen, joten kuvia myöhemmin.

2 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Meillä myös katsottiin sitä Karjala ohjelmaa. Ihmeteltiin siinä, ettei ole hirviän kauan, kun suomessakin vielä oli elämä tuollaista.

Pelagia kirjoitti...

Mistähän päin isäsi puolikas karjalaisuutta on kotoisin? Onko samalta suunnalta kuin Juicen äiteen, joka on samasta pitäjästä kuin minun isäni (ja siis puoliksi minäkin...) eli Impilahdelta?