keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Eihän tiskirättiä tarvitse pingottaa...

Juu, ei kovin kummoisia nämä minun käsityöni tässä vaiheessa. Mutta tulipa nyt sitten hamppulangasta kokeiltua tällainen tiskirätti. Mistähän minä tuon ohjeen nappasinkaan... Se oli täällä, löysin Marjutin kautta. Minun on varmaan kohta laitettava loput langoista lukkojen taa, kun lapset kuulivat kyseessä olevan hamppulangan, niin he suunnittelivat pätkivän sen muutaman sentin pätkiksi ja lähtevät kuulemma myymään sitä... hmmmm.... No, tulipa taas keskusteltua tuo huumepuolikin siinä samassa.
Tuli oltua töissä pari päivää tällä viikolla eli maanantai ja tiistai. Ja vaikka minulla ei olekaan olevinaan kuin kaksi työpäivää viikossa, niin vielä menen torstaina käymään työpaikallani. Sen takia olevinaan, kun olen melko varma, ettei suunnitellut työtunnit välttämättä riitä. Ja kun yleensäkin teen vähän enemmän kuin pitäisi...Hirveän hankala unohtaa maatalousasiat työpaikalle :-).

Sen verran on peltotöitä aloitettu, että muutama kuorma meni lietettä tuonne peltoon. Ja täällä haisi. Mutta nyt en valita siitä, en yleensäkään, lannoitehan se on, mutta eilen kävi kaveri, jolla ei ole hajuaistia ollenkaan ja hän sanoi, että mielellään haistelisi vaikka pas..n hajua, jos pystyisi!

Joo, mutta sitä en ymmärrä, mikä haisee minun vaatekomerossani. Tässä muutaman päivän olen jo haistanut alahyllyllä olevaa hajua. Sitten huomasin, että minun kolmet puhtaat farkut, jotka on siis sillä hyllyllä, haisevat. Juu, laitoin pyykkiin. Tänä aamuna edelleenkin haisi. Nyt on pakko pestä kaikki sukat. Ovat siis samalla hyllyllä ja niissäkin tuntuu se haju. Kaikkien vaatteitten pitäisi olla puhtaita - siis pitäisi, joskus olen napannut epähuomiossa vaatteen takaisin komeroon, vaikka on pitänyt laittaa huoneessa olevaan pyykkikomeroon, onneksi yleensä olen sen huomannut melko heti, tai sitten meidän pesukone ei vain ole niitä kunnolla pessyt tai sitten ihan jotain muuta... Katsotaan nyt, kun pesen kaikki vaatteet vielä kertaalleen.

Eilen oli Savonlinnan neuletapaaminenkin, jossa neuloin tuota tiskirättiä. Kohta en ilkeä joukkoon mennä, kun minulla ei ole koskaan mitään kunnollista tehtävää :-). Ja kotona odotti Suuri Käsityö-lehti. Olen suunnitellut sen tilauksen perumista, mutta nyt pikaisella vilkaisulla siitähän löytyi ihan kivan oloista tehtävää.

Loppuun vielä kuva, kun isäntä kävi viime lauantaina kuumailmapallolennolla. Minäkin olen lentänyt noin 18 vuotta sitten. Odotin silloin tyttöä ja pelkäsin koko ajan, sanooko maha mitään, kun ollaan taivaalla, mutta hyvin se lento meni! Nyt en vaan päässyt mukaan, pöh!Isäntä lähti pelastamaan löpöautoa tuolta kylätieltä. Se on kuulemma uponnut sinne! Ja minä lähden valmistautumaan kampaajareissuun ja samalla käyn hakemassa kirpparipöydältä myymättömät tavarat pois. Niin, ja ilmoittauduin yhdelle 5 päivää kestävälle kansalaisopistokurssillekin: Betonista puutarhaan. Alkaa ensi perjantaina! On taas tätä vauhtia... :-)

Hyvää keskiviikkopäivää, vaikkakin sateista!

5 kommenttia:

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Äläs vähättele, mikäpäs sen tärkeämpää, kuin nätti ja käytännöllinen tiskirätti! Minä kehuin omieni käyttöominaisuuksia ja menin lupailemaan äidille äitienpäivälahjaksi paria kappaletta. Nyt tuntuupi siltä, etten sittenkään taida viitsiä. Jos kuittaisin vain perinteisellä ruusulla... (Äiti pesee 2 ihmisen taloudessa pyykkiä niin harvoin, että rupesi epäilyttämään, mahtaako kestorätti hänellä toimia, vai alkaako kanssa tuoksahdella...) - Ja noista karvallisista koirista: meillä ei trimmattavaa ole, mutta karvoja kyllä joka paikassa. Ihan tuntuu siltä, että karvanlähtö on ikuista, joskin näin keväällä määrä moninkertaistuu. (Pääseepähän selittelemään nurkkiin ajautuneet villakoirat Patskun syyksi ;).)

MarjutJ kirjoitti...

Kiva rätti;)

Kirsi kirjoitti...

Kiitos eilisestä. Seura on tärkeintä eikä tehtävät työt niinkään. Seuraavan kerran lupaan olla pöllyyttämättä pellavaa.

Kirsi kirjoitti...

Minä jäin sittenkin kiinni tähän tietokoneeseen. Se lanka on linea ja valmistaja Ullcentrum. En tiedä saako sitä muualta kuin Tinttamerellista. En ole ainakaan törmännyt.

Nia kirjoitti...

Mukavaa päivää sinullekin!

Millasta kuumailmapallolla oli lentää? Tuntuiko siinä korkeus pahasti?