torstaina, toukokuuta 28, 2009

Hölmöläisen touhut...

Tuli äsken mieleen hölmöläistarinat, kun lämmitän tuvan uunia ja samalla olen aukonut ikkunoita, ettei ihan talo kuumuisi. Uunin laitoin lämmite sen takia, että täällä oli eilisen sadepäivän jälkeen vähän kostea tunnelma ja lisäksi poltettavia roskia oli alkanut ilmaantua niin paljon uunin päälle. Juu, meillä poltetaan kaikki, minkä vaan pystyy polttamaan!

Lisäksi piti päästä laittamaan kuva Anna hyvän kiertää -jutun tavaroista. Tai ei sillä kiertojutulla tainnut nimeä olla ollenkaan, mutta minä ristin sen tuoksi. Laitoin jokaiseen viiteen pakettiin pöytäpyyhe/tiskirätin ja tummaa suklaata. Siinä kiertävässähän oli, että voi laittaa vaikka leipomuksia, niin huonona leipurina päätin laittaa leipomistarvikkeen mukaan, jos tiskirätti ei innosta...
Nuo punaiset ovat hamppulankaa (yksi jäi itselle, tykkään!) ja vihreät bambulankaa.

Mutta nyt pitäis vissiin töitäkin tehdä. Iltapäivällä tai siis neljän-viiden välillä lähden käymään yhden opiskelijan luona ohjauskäynnillä.

Siivotakin vielä pitäisi, vaikka äsken jo kävelytin imuria vähän aikaa. Vitsi, kun pitäis ennättää jossain vaiheessa se Hetty tai Henry -imuri hankkia. Olis kiva vaikka jutella sen kanssa, kun siinä on niin kaunis naama! :-)

Niin, ja aurinkokin paistaa. Oliskohan yhden kukkapenkin kuntoon laittoaika... Viikonloppuna suunnittelin käyväni eräällä puutarhalla loput kesäkukat hankkimassa. Viimeiset ostan sitten juhannuksen maissa tarjouksesta. Elokuussa on pojalla rippijuhlat, niin siihen vois tähdätä sitten uudet kukat.

Mitähän vielä... :-)

7 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Hei kiva kun kävit. Ei ne villasukat ihan niin pieniksi sentään huopuneet, ettei tämmöseen 40:n numeron jalkaan mahtuisi. Ovat nyt vaan kestävämmät kuin ihan perussukat. Tuolla on joitain vähän liian suuriakin villasukkia, täytyy vissiin kutistaa samalla tavalla, että tulee sopivammat.

Stanna kirjoitti...

Kukkakaupoille olis täälläkin kova hinku, meidän korkeuksilla voisi vain käydä niin että paleltuisivat vielä.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Oikeanvärisen liinan näemmä minulle valitsit, vaikka nättejä ovat toisetkin ;). - Minä ajattelin hankkia jotain amppelikukkia tms. kanssa vielä ennen pojan rippijuhlaa, joka on heinäkuun puolessavälissä. Mutta vasta hieman ennen, etten ehdi tappaa niitä alkukesästä :D. Orvokit jo istutin, kun niitä en yleensä ole saanut kuolemaan kesän aikana... Tai isännänhän minä aina kukkaostoksille pyrin lähettämään, etten itse sorru puutarhamyymälöissä epärealistisiin hankintoihin.

MarjutJ kirjoitti...

Tänään pitäisi raahautua puutarhalle. Minulla ei ole lainkaan viherpeukaloa, joten mikään iloa kesäkukkien valinta ei ole.

Siru71 kirjoitti...

Blogissani on siulle jotain :)

Nia kirjoitti...

Täälläkin kukkakaupoille tekisi niin kovin mieli jo mennä, mutta olen pidättäytynyt siitä toistaiseksi suuremmissa määrin.

Millaisia kukkasia ajattelit katsella/ostaa?

Pirkkis kirjoitti...

Ei tuo nyt ihan hölmöläisen touhua ole tai sitten täällä asustelee toinen hölmöläinen ;o). Meillä poltetaan myös kaikki, mikä palaa. Talo lämmitetään pelkästään takalla, sähköyhtiö tykkää (tai sitten ei). Sateisten päivien jälkeen ilma on todellakin kostea, joten on pakko pitää valakia takassa. Nytkin sisämittari näyttää 24, mutta on sen verran raitis (kostea), että tekisi mieli pukata pökköä pesään. Mutta jospa kuitenkin malttais, seuraavaksi kahdeksi päiväksi on luvattu todellista hellettä. Mutta sitten taas viilenee :o(