sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Lisää betonia!

Lisäilläänpäs tänne näitä betonitöitä. Eli tässä kynttiläjalat omalla puutarhapöydällä.Kakkuvuokaan on mukava valaa, mutta kannattaa käyttää jotain tukevampaa rasvaa kuin ruokaöljy, että saa muotin irti. Muotti saatiin lopulta irti, kun hypittiin päällä! Tästä tuli kuitenkin omasta mielestäni hieno. Tuohon keskelle on tarkoitus sitten jossain vaiheessa laittaa kynttilä palamaan. Tai sitten ihan jotain muuta...Ja sitten kerron kuinka tehdään aurinkovarjon jalka. Ei siis näin: valoin betonia isompaan astiaan ja upotin siihen muovisen mikroaaltokakkuvuoan. Ja koska aina tarvitaan paino, keksin käyttää betonia myös painona eli laitoin kakkuvuoan täyteen. Kuvittelin saavani samalla kaksi valua! Juu, mutta eipä se kakkuvuoka irronnutkaan ja kun aikamme teluttiin, otin vasaran ja särin kaiken mahdollisen :-). Mitä, minäkö temperamenttinen... Ja sitten ylpeänä esittelin muille, että aurinkovarjon jalkaahan tässä koko ajan yritettiin tehdä!Kun on kylmää, ei pihassa oikein ole mitään kivaa kuvattavaa. Esikot kukkii ja daaliatkin olen jättänyt tuohon portaille kasvamaan läpi yön. Siksi ne on istutettu noihin amppeleihin, että on helpompi siirtää ne sisälle yöksi, mutta ei meille varmaan enää kovin kovia pakkasia tänne mäelle nouse. Toivottavasti ei...Ja tuo orvokkiamppeli on aivan ihanan iso. Siinä siis kasvaa orvokit tuossa reunassakin!Niin ja sarviorvokit ovat aloittaneet kukintansa.

Tuli eilen katsottua Euroviisutkin, loppuaika kyllä jo nukkuen. Harmittaa! Kyllä Suomen esitys oli yksi parhaimmista! Kympin sakkiin veikkasin, mutta kauas jäätiin.

Tässä pieni koivukiekko, johon laitettu lautasliinatekniikalla kuva. Kunhan säät lämpenevät, näitä teen lisää.

Mutta nyt syömään lasagnea. Voiko tehdä äitiä yhtään onnellisemmaksi, kun tytär E ilmoitti tänään, että meillä on aina parhaimmat lasagnet!

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivoja nuo kynttilänjalat!

Sinikka kirjoitti...

Kivoja kynttilänjalkoja ja ihana se koivukiekko:)

Stanna kirjoitti...

Olet saanut teksteilläsi aikaan sen että täällä on yksi innokas kokeilija betonin kimpussa. Mulla kyllä on kanssa niin huonot hermot että ei kannata mitään säilytettävää muottina käyttää. Haluaisin tehdä tuohon pihamaalle niitä lehtilaattoja, pitää vain oottaa että raparperin lehdet kasvaa riittävän isoiksi.

TeSa kirjoitti...

Valutyösi on hienoja, vaikkakin kovin ottein olet niitä tehnyt.

Marjo kirjoitti...

Nuo betonijutut on hienoja! Välillä on käytettävä vähän kovempia työotteita :)

MarjutJ kirjoitti...

Hienoja kynttilänjalkoja! Oikeastaan on hyvä, että voi käyttää vähän ronskimpia otteita, voi samalla purkaa aggressioita:)

Nia kirjoitti...

Noi on ihan mielettömän kivoja! Miten nuo kynttilänjalat toteutit?

Nia kirjoitti...

Sinulle on jotakin blogissani :)

nirppu kirjoitti...

Tosi hieno tuo kakkuvuokajuttu ja toi koivujuttu on ihana kans (taitaa olla ainakin pioneita joukossa).

Nna kirjoitti...

Ihailin jo aijemmin näitä betonitöitä, mutten silloin ehtinyt kommentoimaan. Varsinkin nuo kynttilänjalat ovat vinkeitä.