perjantaina, toukokuuta 08, 2009

Höpötyksiä...

Nyt on kirpparipöytä tyhjennetty, tai siis tyhjensin sen jo keskiviikkona. Ihan kivasti tavaraa meni kaupaksi. Ainut mikä hämmästytti, ettei vanhat Muksu ja Parhaat kaavat lapsille -lehdet menneet kaupaksi. Juu, olihan ne vanhoja, mutta minusta niissä on oikein perusvaatteiden kaavoja, joita minä käytin oikein mielelläni. Taidan vielä säästääkin ne lehdet, jos joskus vaikka tarvitsisinkin. Vaikka en minä varmaan tule ompelemaan samalla lailla kuin reilu 10 vuotta sitten. Tai mistäs sitä koskaan tietää...

Itse ostin kirpparilta Jokanaisen käsityökurssi -kansion. On siinä pari kivaa mallia ja sitten ostin Oi, ihana toukokuu -pokkarin. Joskus tuli se sarja katsottua televisiosta, niin kiinnostaapa se vielä kirjanakin. Sit ostin Modan, kun sain kaksi yhden hinnalla. Muistan jostain blogista nähneeni jotain "kivaa", joka oli tehty Moda 1/2009 ohjeella. Nyt en muista mikä se oli! Enkä muista vaikka katson tuota lehteäkin...Olen kuullut, että joissain perheissä kutsutaan toisia perheenjäseniä armaiksi tai kullaksi tai rakkaiksi. Meillä kutsutaan kalliiksi. Etenkin minun tyttäreni on minulle kallis! :-) Vaan olipa hänestä eilen hyötyäkin. Kävin oikeassa siivousliikkeessä shoppailemassa: ostin kunnollisen mopin ja sain siitä alennusta, kun kerroin, että tytär käy yhtä ravintolaa siivoamassa. No, jäi sille mopille vielä ihan kunnollinen hinta. Sitten minä ihastuin tällaiseen imuriin. Olen jo pyytänyt, että jospa isäntä ostaisi sen minulle vaikka äitienpäivälahjaksi. Tuo imuri on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu ja onhan se muutenkin aivan suloinen. Jospa tuo kestäisi meidän käytössä paremmin kuin nuo tavalliset imurit. Olisko kellä kokemusta moisista Henryistä tai Hettyistä?Tuo olisi nyt tarjouksessa ja maksaisi nyt 320 euroa. Muuten maksaisi reilu 400.

Se hajun aiheuttaja komerossani löytyi! Se oli tämä! En ymmärrä, miten se voikin haista niin pahalle. Eikä se haju siis tullutkaan alimmalta hyllyltä vaan toiseksi alimmalta. No, tulipa siivottua komero.

Ja sit eilen sain hepulin! Isäntä aiheutti! Hän oli hävittänyt viime keväisen ikkunanpesukuitin, josta olis saanu sen kotitalousvähennyksen. Eikä se kuitti ollut ihan mikään pieni! Kaksi ihmistä pesi meidän paikan ikkunoita 7 tuntia, joten olis tuosta jonkunlaisen vähennyksen voinut tehdäkin. Mutta isäntä oli vaan ajatellut, ettei siitä kuitista mitään hyötyä ole, kun ei voi laittaa maatalousvähennyksiin. Tekis mieli sano paha sana. Ja muutaman sanoinkin...

Niin ja sitten hyviä ehdotuksia, mitä tuohon kukkapenkkiin laittaisi. Tuo kukkapenkki on pojan ikkunan alla ja kun kysyin pojalta, mitä hän siihen haluaisi, vastaus oli krookuksia. Juu, jospa jotain muuta. Tuossa oli rohtoraunioyrtti, mutta se ei kestänyt pystyssä, joten siirrettiin se tuonne pihan alalaitaan raparperin viereen. Näkymä on keittiön ikkunasta ja olen ajatellut, että jotain puoli metristä kukkaa siihen voisi istuttaa. Mutta mitä, siinäpä vasta kysymys. Mitäs vielä. Ai niin, Nia kyseli minkälaista on lentää kuumailmapallolla. Kivaa. Vaikka en tykkääkään korkeista paikoista ei minua siellä ylhäällä yhtään pelottanut. Pikemminkin siellä oli turvallisen oloista, kun korin reunat oli niin korkeat! Ainut missä vaiheessa pelotti, oli kun laskeuduttiin ja silloin kori jäi aina hetkeksi kiinni puiden latvoihin. Juu, lentäjä vähän leikki!

Mutta nyt vielä siivoamaan ja illalla on tosiaan se Betonista puutarhaan -kurssi. Odotan innolla.

Hyvää perjantaipäivän jatkoa!

3 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Jospa saat kurssilta idea ikkunanaluskukkasiin:)

Hyvää viikonloppua!

Marjo kirjoitti...

Särkynyt sydän, miun lemppari.
Henrystä ei oo kokemusta, mutta se on söpö. Miulla on joskus ollut Henry-pinssi.

TeSa kirjoitti...

Aivan ihana sivupohja.
Ole rohkea ja pyydä uusi kuitti ikkunanpesijöiltä, heiltä pitää löytyä se vielä.

Kukkapenkkiin ehdotan; taustalle kotkansiipisaniaista, kuunliljoja. Löytyy montaa kaunista väriä ja kokoa.
Kukkivana voisi olla syyskaunosilmä ja pieni särkynytsydän, joka kukkii koko kesän.