maanantaina, toukokuuta 18, 2009

Minä aion tänä iltana vielä neuloakin...

Onpa taas ollut sellainen suhailupäivä sinne tänne ja takaisin. Aamulla vein lapsen seitsemäksi töihin, ajoin itse töihin, lähdin kolmen jälkeen töistä, tuskailin Savonlinnan katujen kunnostustöitä, jotka hidastivat huomattavasti matkaani ja ennätin nippanappa viemään poikaa kitaratunnille viideksi. Jos minulla menis joka päivä 1,5 tuntia yhteen suuntaan, niin saattaisin kyllä jäädä kotirouvaksi jälleen. Kyllä sen verran tympii tuo autolla ajaminen välillä. Siinä kun ei voi edes neuloa!

Mutta tuo betonihomma on siis saanut minut aivan pauloihinsa ja kunhan jään kesälomalle (se, joka muistaakseni oli syötävää, tai jotain sinne päin... ai eikö?), aloitan kotona tehdä kaikenlaista. Suunnitelmia ainakin on! Nuo kynttiläjalat tehdään siis niin, että Springles-purkin seinämiin kiinnitetään koristeet. Minä laitoin niihin pieniä kakkupapereita ja liukuestemattoa, joka ei sitten lähtenytkään pois kunnolla, joten siksi toinen on tuollainen modernimpi versio! Ja kakkupaperistakaan ei oikein kunnollisia kuvioita jäänyt, mutta kelpaa minulle. Olen vähän "rouheampi" ihminen, joten pienet mokat ei paljon menoa haittaa.

Niin, koristeet kiinnitettiin kaksipuoleisella teipillä purkin seinämiin. Suihkeliima olis ollut myös käyttökelpoinen. Sitten vain betonia purkkiin. Lopuksi painoin sellaisen pienen öljykynttilän tuohon keskelle ja teippasin sen päältä kiinni, ettei se nouse sieltä pois betonin kuivuessa. Ai niin ja öljykynttilän ympärille kieputin vähän solumuovia, että reiästä tulee hiukan suurempi kuin itse kynttilä. Ja tuon yhden tein siten, että leikkasin purkkia pienemmäksi, joten siitä tuli lyhyempi.

Miehet ovat meillä onnessaan, kun minä alan kantaa kotiin Springlessejä. Viimeksi kyllä unohdin ja ostin perunalastut pussissa, hmpf! :-)

Niin, olen kyllä neulonut koko ajan pikkuisen hiukan pientä, mutta ne on nyt niitä hys-hys -juttuja, jotka paljastetaan tämän kuun lopulla. Uskoisin, että siihen mennessä on valmista, tai sitten ei...

Ja kiitos Nialle tästä! Nämä tunnustukset aina ilahduttavat. On mukava tietää, että blogissani tykätään vierailla!
Hyvää viikon alkua

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hyvää tätä viikkoa sinullekin! :)

Marjo kirjoitti...

Meilläkään ei oo oltu hirmusen innoissaan noista tietöistä. Kumma juttu, sehän on aina niin sujuvaa muutenkin, se liikenne ;) Tsemppiä ajeluun!

MarjutJ kirjoitti...

Muistaakseni jo 70-luvun lopulla Savonlinnan liikenne vaati hermoja jopa ilman tietöitä.

Hyvää alkanutta viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa