torstaina, toukokuuta 21, 2009

Laiskanryijyt

Teenpäs postauksen laiskanryijyistä, kun Mari kertoi, että äitini tekemä kutomus on laiskanryijy. Mainitsin äidin kudonnaisista pari postausta sitten.

Itse tein tämän 80-luvun lopulla ja tämä oli nimeltään laiskanryijy eli tässä kudottiin samalla moppilanka ja villalangat ja sitten leikattiin kuviot. Eli tätä ei kudottu kahteen kertaan. Ylempi on minun tekemä laiskanryijy, alempi on äitini tekemä. Tämä on vähän huonossa paikassa telkkarin takana, joten tämän paikka muuttuu heti, kun jaksan panostaa sisustamiseen. Tuo omani on askarteluhuoneen seinällä ja siellä se saa ollakin!

Lisäksi tein tällaisia 90-luvun puolessa välissä. Tämän ryijyn tekniikan nimeä en tiedä/muista. Tein tämän ja samalla tekniikalla kaksi tyynyä, joiden kuvat löytyy täältä. Eli tyynyt, joiden päällä kissat istuvat.
Eli olen minä aikojen saatossa kaikenlaista tehnyt. Jotenkin välillä tuntuu, etten ole koskaan mitään aikaan saanut. Välillä on hyvä muistella vanhoja :-).

Hyvää helatorstaita (vaikken koskaan muista, miksi sitä vietetään: meillä on ihan normaali työpäivä. Minä siivoan ja isäntä levittää apulantoja)

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihania ryijyjä! Minustakin ryijyt/raanut/muut seinävaatteet olisivat ihania, mutta en uskalla astmani takia laittaa omaan kotiin. Lapsuudenkodissani on paljon kauniita raanuja ja yksi ryijykin.

Helatorstaita vietetään Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi 40 päivää pääsiäisen jälkeen. :) t. entinen kirkon työntekijä ;)

Hyvää helatorstaita sinullekin! :)

MarjutJ kirjoitti...

Kauniita ryijyjä! Meillä oli kotona vain tavallisia ryijyjä tai sitten raanuja. Ryijyt olivat äidin kangaspuissa itse tekemiä, mutta raanut oli ostettu.

Marjo kirjoitti...

Tosi ihania nuo ryijyt kyllä. Tuo kutominenhan ei oo ihan miun juttu... Tai mie aina kuvittelen, että saan jotain aikaiseksi, mutta mitenkäs sitä sitten käykään.
Joo, ei stressiä se täytyy muistaa. Maailma ei kaadu miun puutarhanhoitoon (tai siis hoitamattomuuteen) eikä siun trimmaukseen. Ollaan stressittömästi!
Kun olin reissupäivällä ni siulla näytti sillä viikolla olevan joka päivä johonkin suuntaan menoa (ja useampaankin suuntaan), joten en edes yrittänyt mahduttautua väliin. Yritetään sovitella aikatauluja! Tai eihän miulla mittään oo...

Inkeri kirjoitti...

Minäkin muistan nuo laiskan ryijyt -90-luvulta. Tekniikan oikeaa nimeä en muista.