torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Ahistuksen kanahäkki!


Ruiskaunokilta sain tällaisen, näitä ei koskaan ole liikaa! Kiitos! Vaikka aina mietin, että itsellenihän tätä blogia kirjoitan ja ei se haittaa, vaikkei kukaan lukisikaan, niin silti se tuntuu mukavalta, että tästäkin blogista pidetään. Kaikkine valitusvirsineen.... :-)

Tästä päivästä nyt taas ihan vähän valitan, kävin meinaan työpaikalla, siellä oli kivaa, mutta takaisin tullessa kävin sitten kaupassa. Ja voi hyvänen aika sitä ihmismäärää. Ja voisko joku ystävällisesti kertoa, että jos jää juttelemaan tai muuten vain seisoskelemaan johonkin, niin miksi pitää seisoa kärryineen keskellä kulkuväylää! Itse yritän aina parkkeerata johonkin sellaiseen paikkaan, missä olisin mahdollisimman vähän tiellä ja yritän vilkuilla koko ajan, että siirryn pois muiden tieltä. Ja maitohyllyllekin mentäessä vois ensin katsoa kuinka monta purkkia maitoa on ostettava ennen kuin työntää kärrynsä siihen poikittain ja alkaa lukea sitä ostoslappua, ettei vaan muut pääse ottamaan. No, koska olen jo tottunut sinänsä tähän aattoa edeltävään touhuun, niin minä vain hyräilin ja hymyilin...

Ja ei suomalaiset tai ainakaan savolaiset kuole juhannuksena nälkään! Ei mekään. Tulipa sitä kuormallinen itsekin tuotua tavaraa, mutta kuvittelisin, etten ennen maanantaita tarvitse kauppaan lähteä. Tai jos joku lähtee meiltä ennen sitä liikenteeseen, niin saa tuoda silliä tullessaan. Se purkki meinaan unohtu. Ja ostin kuitenkin uusia perunoita. Niin, uudet perunat ostetaan aina juhannukseksi ja sitten seuraavan kerran syödäänkin uusia, kun oma maa niitä tuottaa.

En ole todellakaan juhannuksen viettäjä, kuten en pidä muistakaan juhlapäivistä. Tai siis kun ei ne meidän paikassa eroa millään lailla muista päivistä. Joka päivä täällä tehdään ruokaa ja käydään syöttämässä eläimet ja siivotaan, että paikat kestää jotakuinkin kunnossa. Sitten vaan ärsyttää, kun kysellään, että kuinkas sitä juhannusta nyt meinaatte viettää? Juu, meinattiin lähteä tästä pariksi viikoksi mökille, kai nuo elukat muutaman päivän kestää syöttämättäkin. No, tottahan sitä saunassa käydään ja oluset juodaan, mutta eipä sen kummempia suunnitelmia.

Mutta nyt ollaan tyttären kanssa siivoiltu vähän tarkempaakin, vaikkei mitään juhannussiivousta suinkaan tehdä (seinät ja katto jätetään ihan rauhaan, vielä!). Minä jopa muistin aukaista keittiön viemärinkin yhtenä päivänä. Ja käytin siinä kikka kolmosta: soodaa reilusti ja etikkaa perään. Vähän siellä kuohumista kävi ja viemäri alkoi vetää huomattavasti paremmin. Lisäksi sellainen tympeä haju meidän keittiöstä hävisi!

Mutta nyt ruoanlaittoon ja on minulla yksi neulekin tekeillä. Kuuluu taas sarjaan stressineuleet: helppoa! (Kukaanhan ei muista, että yksi virkattu sukka pitäis vielä tehdä...)

5 kommenttia:

Siru71 kirjoitti...

Kyllä täällä Karjalan alakulmassakin porukka hamstrasi ruokaa kuin viimeistä päivää. Eilen sekä tänään! Huhhuh! Ja on se kumma, kun ihmiset jää aina keskelle kulkuväylää seisoskelemaan.
Se on niin ärsyttävää, että ajateltiin eilen, että käydään ajoissa ostamassa Juhannusruuat, ettei tänään tarvi tungokseen mennä. Mutta niin oli ajatellut moni muukin, Prisma oli tupaten täynnä!
Tänään piti käydä ostamassa tarvikkeita, kun saatiin päähänpisto, että kokeilen tehdä täytekakun 10 vuoden tauon jälkeen ja taas oli kauppa täynnä. Mistä näitä ihmisiä oikein tulee?
...Ja se kakku onnistui ihan hyvin :) Vanhemman tytön poikakaverikin joutui piinapenkkiin, maistamaan kakkua ja antamaan arvionsa :)

Outi kirjoitti...

Kävit varmaan Cittarissa? Prismassakin joutui "taistelemaan" ruuasta, ihan kuin se loppuisi tähän päivään ;) Oikein rauhallista ja mukavaa juhannusta!

makepeace75 kirjoitti...

Mekin käytiin jo eilken ostoksilla. Olihan siellä väkeä, mutta tänään on varmaan ollut ihan kauheaa! Minäkään en voi sirtää niitä kulkuväylän tukkeeki jääviä.. Toinen, mitä en ymmärrä, on se, että mennään itse jonnekin mooooonen metrin päähän hyllylle ja jätetään suma kärryjä keskelle käytävää. Minä aina siirtelen ne reipasotteisesti sivuun -ehkä joku joskus oppii jotain.. ;D

Stanna kirjoitti...

Juu, tuttuja on noi käytävän tukkeet. Ja täällä meillä on vielä niitä jotka kassalta juoksee hakemaan sitä ja tätä, tai punnitsemaan perunoita tyylillä: ai oliskos ne pitäny punnitakki.
Anoppi kyseli oonko saanu siivottua paremmasti. Olen joo, tällä kertaa pyyhittiin kostealla muualtakin kuin vain mattojen välistä ja lelut kannettiin pojan huoneen lattialle. Ja mikä tärkeintä käsityöt vietiin pois sohvan nurkista.

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallista juhannuksen aikaa!
Joko on rehut siellä tehty?
Täällä ens viikolla alotellaan.Siivonnukkaan en pahemmin oo kun koko päivä meni yhtä muksua junalle vietäessä ja paria juhannuksen juhlintaan.+kauppareissu. Hassua kun ihmiset ostaa ihan himona ruokaa kun kauppa on peräti yhden päivän kiinni...Seuraavaksi pitäis orientoitua lypsylle ja navettahommiin, jos sitte illalla vähä paikkoja kohentelis...jos jaksaa tai edes tiskais.
-Nonna-