maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Täystuhoa ja virkkuuta

Meillä oli siis komeroissa täyssiivous, kun se sisustuksellisesti ihana ilmalämpöpumppu meille asennettiin. Olen parin komeron siivouksen jättänyt isännän vastuulle eli sitä ei sitten kai koskaan ole tehtykään, ei ainakaan 15 vuoteen ja epäilenpä ettei talon vanha isäntäkään hennonnut mitään pois heittää, kun kerran löytyi vielä tällainenkin. Siis ylähyllyjä, lattiat on sentään aina välillä tämäkin emäntä luutunnut! :-) Lasten kanssa pidettiin vähän lystiä, olisko tuo tuhonnut täydellisesti mitään... Varmaan aikoinaan on ollut tehokas aine, mutta että oikein täystuho!

Ja tästä se sitten alkoi sunnuntai-iltana ja maanantaina oli täys tohina päällä. Meillä siis tehdään esikuivattu säilörehu eli ensin niitetään, annetaan kuivahtaa ja korjataan noukinvaunulla laakasiiloihin, jonka painotus on tänä vuonna langetettu poika S:lle. Eli hän toisella traktorilla tekee säilörehun mahdollisimman ilmatiiviiksi, jolloin se myös säilyy talveksi. Eipä tuo niitetty pelto niin hyvin tuossa kuvassa erotu, mutta heinä on kuitenkin niitetty! :-)
Ja sitten minä sain valmiiksi sen hys-hys -jutun. Salomonin solmuilla tehty kolmiohuivi lahjan saajan lempivärinä. Hänen ei pitäisi blogeja pahemmin tutkailla, mutta jos nyt sattuu näkemään, niin tällainen tekele on tulossa heinäkuussa!
Ja sitten kaikille: laittakaa viestiä ARVONTAAN! Tai ainakin jotain viestiä, niitä on niin kiva saada. Etenkin tällaisia. Intsu lahjoi minua tällaisella plakaatilla:Ja Siru tällaisella:Ja nyt minä olen laiskuuden huipentuma ja lahjoitan saman tien nämä kaikille AinaOikeat -porukoille. Ja tietty nämähän kuuluvat myös antajille. Olen Intsun ja Sirun vakilukijoita! En vaan nyt jaksa linkittää kaikkia erikseen... :-) Vaikka mulla alkoi melkein kesäloma eli päätin tänään palkkatyöni ja seuraava työsopimus alkaa elokuun alussa.

3 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Hyvinhän tuosta peltokuvasta näkee niitetyn:)

Marjo kirjoitti...

Meiltäkin on löytynyt täältä vaikka mitä pientä tarpeellista joltain kaukaisilta ajoilta. Vanhoja kynttilöitä, parranajokone tai siis höylä, käyttämätön ja omassa pakkauksessaan yms. Nii ja miulle aarre, käyttämättömiä rasioita kirjontalankoja! Arvaa vaan raaskinko koskaan käyttää? En.

Anitta kirjoitti...

Oi niitä aikoja. Minun lapsuudessa äiti laittoi tuota täystuhoa päähän, ettei tule täitä. Eikös siinä ole DDT:tä ja taitaa olla nykyään kiellettyä ainetta. Äidillä oli myös lipeäkiveä ja arsenikkia, mutta niihin ei saaneet lapset koskea. Ei ne kyllä lukkojen takana olleet vaan ihan avohyllyssä.