sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2009

Juhannus oli meillä herttainen...

Ja ihan kiva, kun se on ohitse. Paitsi ettei meillä edelleenkään rutiineista paljon poikettu. Minä siivosin melkein koko ajan ja sainkin askarteluhuoneen taas sen verran siistiksi, että sieltä löytyi jopa lattia! Ja pöydällekin mahtuisi taas tekemään jotain...

No, lupasin arpoa jotain kivaa heidän kesken, jotka kommentoivat blogiani ja ensin laitoin lippuset tähän:En muista keneltä tuon pussin olen saanut, ihana se on! Ensin yritin itse arpoa, aina tuli vähintään kolme lappua. No, en kuitenkaan suostunut niin monelle arpajaisvoittoa jakamaan, joten vein pussin pienempikätiselle tyttärelleni, joka arpoi ensin NEILIN, jolle lähtee vähän isompi paketti ja sitten ESIKON, joka nyt saa vähän pienemmän paketin. Pistäisittekös yhteystietoja sivussa olevan profiilin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Kumpaakaan pakettia en ole vielä laittanut valmiiksi, mutta kumpaankin varmaan eksyy vähän lankoja...
Mutta kylläpä te kaikki olitte kilttejä, kun ei pahemmin risuja ropissut! :-)

Neulottu kaulaliina

Sitten juhannuksen neuleita. Kylläpä tämä olikin sellainen kovanonnen neule. Siis yksi kaulaliinahan tästä langasta jo tuli, mutta purin siis sen ja kolme kertaa aloitin ennen kuin homma lähti pelittämään. Mikähän siinä muuten on, että jotkut työt on todella aloitettava kolme kertaa ennen kuin tulosta tulee!
Nyt se on kuitenkin valmis. Eli tämä siis neulottiin poikittain eli ensin 224 silmukkaa ja sitten kaavion mukaan. Ensimmäinen kokeilunihan oli pitkittäin! Lankana Schachenmayr nomotta Arabella. Juu, ei todellakaan sisällä mitään luonnollista... Mutta pehmeää ja mukavan tuntuista ja ihan kivakin tuosta tuli sitten loppujen lopuksi. Ainakin kirpparipöydälle... Sitten joskus, kun olen huomannut, etten käytä sitä... :-)

Elokuvat

Tuota neuloessa tuli katsottua pari elokuvaakin. Jim Carreyn Yes Man oli yllättävän hyvä. Meillä on etenkin miehet sitä mieltä, ettei Carreyn elokuvilla tee mitään, mutta minä aina sitkeästi noita dvd:tä ostelen. Ja joskus niitä jaksaa jopa katsoa. Tämä oli sellainen! Vaikka minä olen kyllä vasta opetellut viime aikoina sanomaan, että ei!

Toinen elokuva tuli lauantai-iltana Neloselta eli Kolme perhettä, yhdet hautajaiset. Olen mustan huumorin ystävä ja koska tätä elokuvaa kehuttiin mustalla huumorilla, niin katsottavahan se oli. Vähän oli kyllä kesy! Tai sitten vain kuvittelin jotenkin rankempaa juttua... Tässä elokuvassahan olivat mm. Hank Azaria, Ray Romano (joka oli hauska viiksissään) ja Famke Janssen. Elokuvaa katsoessa nukuin taas noin 10 minuuttia kesken kaiken (paha tapa!). Olikohan siinä just ne rankat kohdat, kun elokuva oli K-15.

Ja kirjoistakin juttua...

Niin, tuli luettua Oi ihana toukokuu -kirja, jonka siis on kirjoittanut H.E. Bates. En ole vielä jaksanut/malttanut/viitsinyt katsoa sitä sarjana, vaikka onhan se tullut telkkaristakin jossain vaiheessa ja pariinkin kertaan. Tämä kirja lähti kyllä ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten se muuttui vähän oudoksi. Päähenkilö pappa meinaan käyttäytyi ihan ihmeellisesti! Muuten kerronta oli ihan mukaansatempaavaa.

Lisäksi löytyi lehtihyllystä sellainen lehtinen/kirjanen kuin Anna-Leena Härkösen Taikinaterapiaa. Lehti sisältää ruokaohjeita ja kerrontaa ruoista, tarjoiluista, juhlista ym. Siis nyt tykkäsin kyllä yli kaiken Härkösestä. Hänen kirjat eivät ole olleet minun suosikkejani, mutta tämä oli! Monessa kohtaa ruoan suhteen ajattelen just kuin Härkönen!

Ja sit vielä pihakuvia
Kyllä se aurinko vaan paistaa, joten kaivettiin aurinkovarjokin esille!
Lisäksi laitettiin minun mukulasta kasvattamat daaliat killumaan tuohon portaiden aitaan kiinni. Kohta ne kukkii, kuten kohta kukkii taustalla olevat pionitkin.
Mitä sä taas sen kameran kanssa hillut...
Uutta, parempaa viikkoa odotellen (formuloissa meni Kovalaisen osalta huonosti eikä Räikkösestäkään iloa ollut)

3 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Minä taas tykkään Härkösestä. :o)

Koitahan kaivella jostain Härkösen ruokakirja, Sopan syvin olemus. Loistavia reseptejä ja oivaa ruokapakinaa, luulen että tykkäisit. :o)

Minä itse kirjoitti...

Jos oikein ymmärsin, tämä taikinaterapiaa liittyy jotenkin tuohon Sopan syvin olemus -kirjaan. Aion kyllä lukea senkin!

MarjutJ kirjoitti...

Kiva huivi siitä tuli!
Meillä taitaa myös olla tuo kirja ja muistaakseni se oli hauska.