keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Ensimmäinen kesäkuun lomapäivä! :-)

Otsikko on sitten ihan suoranainen huuli. Eli olen ollut toukokuusta lähtien sellaisella työsopimuksella, että kaksi päivää töissä ja kolme lomalla. Sillä lailla se on minulle edullisempi eli olen niin sanottu päätoiminen tuntiopettaja näin. Juu, en ymmärrä työlainsäädännöstä yhtään mitään, kun maanviljelijät tekee töitä silloin kun niitä on ja joskus siihen väliin voi jopa saada muutaman vapaapäivän. Ja nyt tarkoitan nimenomaan eläimellisiä maanviljelijöitä.

Olen kuullut, että hmisellä pitää olla haaveita. Minä en koe haaveilevani mistään ihmeellisemmästä, mutta kun oli ihan pakko ostaa nämä lehdet, niin haaveiluahan nyt riittää:
Haluaisin virkata tällaiset sukat
Ja tällaiset kukat
Ja tykkään perhosista yli kaiken eikä pahannäköinen tuo päivänkakkarakaan
Ja nämä kukat, ah...
Ja sit sain tänään kuvattua uudet omenapuut. Nämä voivat vielä joutua jänisten tai myyrien suihin, mutta on meillä kolme vanhaa puuta, jotka jaksavat kukkia ja tehdä useampana vuonna liiankin kanssa omenoita.

Punakaneli

Antonovka
Sitten kullerot:Ja vielä punaherukkapensaat eli marjoja on näillä näkymin tulossa.Ja minä aloitan laihdutuskuurin! Naapurin vanha isäntä, jota en ollut nähnyt sitten viime kesän sanoi minun lihoneen! :-) No, toisaalta nyt olen normipainoinen, tähän asti olen ollut koko kylän ja suvun huolenaiheena, kun olen liian laiha! Ja eikös kunnon laihdutuskuuriin kuulu kunnon juustot, just tässä mutustin Oltermannia kunnon palasina...

Tänään saatiin neiti E:n kanssa viimeisetkin kukat istutettua ja nyt tuli ihana kevyt sade! Toivottavasti ei tule vielä sadetta kaatamalla. Tämä tihku on just sopiva meidän istutuksille.

Niin ja pitää vielä kehua lapsia: he olivat laittaneet eilen loppuun kasvimaan eli salaattia, hernettä, tilliä ja persiljaa ainakin. Eivät ihan tarkkaan muistaneet, mitä olivat kylväneet :-), mutta männessä näkköö!

3 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kuule,juu pakkohan virkkaus ym. käsityölehdet on kaupasta ostettava. ei niitä voi sinne jättää ja sit ei ne "satmiljoonaa" työtä vähene,kun koko ajan on uusia suunnitelmia. Sulla on niin ihana puutarhakin,jota mä tarkoin katson. Minä maatalossa kasvaneena tiedän kyllä hyvin,että lomapäiviä ei ollut. Siinä se,kun lehmät ei ymmärrä,että jonkun päivän vois olla kehittämättä maitoa. Ei,vaan lypsettävä on. On sitten joulu tai juhannus.Minä pikkutyttönä päätin etten ota itselleni maatalosta miestä. No yritys tälläkin ukolla on ja eipä hälläkään meinaa lomapäiviä löytyä!!

MarjutJ kirjoitti...

Muistan elävästi elämän pienviljelijäperheessä, jossa tosin lehmistä luovuttiin, kun olin 12-vuotias. Sittemmin seurailin tätini elämää maatalossa. Päätin myös, etten ota miestä maatalosta. Enkä ottanut:D

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Antonovka on oikein kunnon vanhan ajan ruokaomenapuu.