lauantaina, kesäkuuta 06, 2009

Mitäs sitä nyt taas....

Suuri Käsityö -lehti tuli torstaina ja nyt olen tyytyväinen, etten ole perunut sitä. Tää lehti oli hyvä. Tai minä ainakin löysin paljonkin haaveiltavaa tekemistä, jota varmaan en tee koskaan, mutta kuten jossain postauksessa kirjoitinkin, niin ihmisellähän pitää olla haaveita! :-). Etenkin liitteestä löysin ihan kivoja pikkuisia virkkaustöitä ja ommeltavat tunikat kiehtoisi myös. Katsotaan nyt tosiaan, saanko mitään aikaan...

Ihan tuli halu osallistua Äiti-Puffan Kesäyön hullutukseen, kun olen saanut jopa kaksi työtä aloitettua yhtä aikaa! Kädet ovat olleet vähän sellaisessa kunnossa, ettei tuo virkkaaminen innosta ja välillä sitten taas neulominen alkaa pakottamaan käsiä. Joten tehdäänpä niitä vuorotellen. Tässä kuitenkin kuva, että jotain täällä tehdään...
Mutta en minä pysty niin montaa tekelettä aloittamaan kuin ohjeissa piti. Joka päivä jotain uutta! Täytyy varmaan vielä harjoitella, jos ensi vuonna on sama juttu :-).

Tuosta siivoamisesta: minä luokittelen kaikki keittiön pöydän pyyhkimisestä vaatteiden lajitteluun siivoukseksi ja yleensä teen aina jotain joka päivä. Meillä ei harrasteta suursiivouksia, joten joka päivä jotain on tehtävä. Tai ainakin melkein. Ja tykkään, että tavarat olisi kutakuinkin järjestyksessä, vaikka se välillä tuntuu toivottomalta.

Joskus olen miettinyt sitäkin, kun ihmiset pystyvät käymään viikoloppuisin aina mökeillä ja mummoloissa ym. niin miten se oikein onnistuu. Meikäläisellä on ainakin niin paljon jokaisen lomapäivän jälkeen jo pyykkiäkin, etten oikein jaksa edes lomalle lähteä. No, monella onkin tietysti mies, joka auttaa kotitöissäkin. Minulla nyt onneksi lapset alkavat auttaa paljon, mutta kaikkea vastuuta en vielä halua heille sälyttää. Etenkin pyykinpesun ja lajittelun haluan tehdä ihan itse.

Siistiä meillä ei todellakaan ole, koska inhoan lattioiden pesua ja pölyjen pyyhkimistä. Imuroiminen vielä jollain tavalla menettelee, mutta sitä on vaan pakko tehdä!

Jaahas, jos sitten siirtyisi sinne siivouspuolelle. Pyykkikone onkin jo pesemässä. Neiti E lähti viime yönä(!) sukuloimaan Jyväskylään. Serkku poikaystävineen oli käynyt yöllä hakemassa. Ihan tuosta noin vaan olivat asian keksineet. Neiti ilmoitti vasta yhdentoista aikaan illalla suunnitelmista. Täytyy varmaan kohta soitella, onko matka mennyt hyvin.

Hyvää lauantaipäivää!

6 kommenttia:

katja_helena kirjoitti...

Samat suunnitelmat täälläkin, siivousta ois tehtävä. Yöksi sitten töihin :)

Mette kirjoitti...

Sut on haastettu =)
Jokapäiväsitä siivousta täälläkin...ikuisesti.

Villasukka kirjoitti...

Pölyjen pyyhkimistä inhoan minäkin. Ja imurin suulake hajosi eilen, kävin tilaamassa uuden.

Ostin myös kaupasta Suuren käsityölehden, pitkästä aikaa, kun tosiaankin ne ommeltavat tunikat olivat ihan minunlaisiani. Ja parissa hamppuohjeessa on minullakin ollut sormeni mukana :)

Päivi kirjoitti...

Samat mietteet täälläkin. Pölyjen pyyhkimisessä saisi olla joku automaatti joka sen tekisi itsestään.
Hyvää viikonloppua!

Stella kirjoitti...

Siivoaminen on kyllä meilläkin loppumaton urakka :( Mutta se kyllä tosiaan auttaa kummasti asiassa, kun joka päivä tekee edes vähän jotain pientä siivouksen tapaista :)

Minkäs värisiä ne teitin kissat on ;) Mulla mustavalkoiset kissat on aina hiukan muita edellä suosikkikissoissa, koska oma kissani oli mustavalkoinen :P

Oot löytänyt muuten kauniin sivupohjan :o) Mukavaa viikonlopunjatkoa!

Mari kirjoitti...

Minäkin siivoan joka päivä jotain, käytännössä ruokapöydän alusta ainakin on luututtava joka syönnin jälkeen, kun aina noilta tenavilta sinne tippuu jotain, ja nuoremmalla vielä sellainen tapa, että kun maha tulee täyteen, niin nakkaa loput ruuat lattialle... Jotta sitten ei kulkeutuisi ruuanjämiä muualle taloon, niin pakkohan siinä on olla luutu kädessä valmiina, kun ruokailu päättyy. :) Minä tykkään kyllä pölyjen pyyhkimisestä ja moppaamisesta, ja meillä viikkosiivous meneekin niin, että mies imuroi ja minä pyyhin pölyt ja moppaan. Mutta ei meilläkään ihan tip top ole paikat koskaan, mutta pyritään siihen, että illalla ennen nukkumaanmenoa on keittiö siisti ja lelut kerätty paikoilleen. Että tuolla samalla periaatteella joka päivä jotain saa kodin pidettyä siinä kunnossa, että täällä mahtuu kulkemaan. :)