sunnuntaina, kesäkuuta 14, 2009

Nihkeää, kosteaa, lämmintä...

Nyt siitä ilmalämpöpumpusta olis kuulemma apua, kun sulkisi ikkunat ja antaisi pumpun kierrättää ilmaa, niin tää talo kuivuis! Mutta kun en ole opetellut moista käyttämään eikä isäntä sitä lähtiessään päälle laittanut. Eli asustamme nihkeän kosteassa talossa, jossa kyllä lämmintä riittää.

Meillä kävi eilen aivan ihastuttavia vieraita, Marjo pyörähti Tossullisen kanssa. Oli minulla Marjolle pikku hommakin eli oltiin suunniteltu, että Marjo ajelisi vihdoin meidän Wallun turkin kuntoon. Pesin koiran perjantai-iltana ja pitelin sitä sisällä, ettei vaan likaantuisi. Jossain vaiheessa en ollut kuitenkaan poika S:a valistanut vierailusta (eli en ollut kertonut 10 kertaan ja vääntänyt vielä rautalangasta...), joten pojathan lähti metsään ja koira aivan mutaisena ja märkänä takaisin! Eipä tullut trimmauksesta mitään ja anteeksi vieraillemme likaisista vaatteista!

No, jospa kokeillaan vähän ajan päästä uudestaan! Ja kiitos vielä ihanasta ruisleivästä, se on siis meidän perheen herrrrkkkua!

Meillä on muuten nykyisin coca-colalla pesty leivinuuni. Sain vinkin Novitan keskustelupalstalta ja kyllä se minusta toimii. Uunimme oli kyllä jo melko pinttynyt, että varmaan näin eka kerralla ei huomaa SUURTA eroa entiseen. Mutta kunhan muutaman kerran vielä peseskelen, niin eiköhän punatiilet kirkastu entisestään! (Tai sitten ei...)

Vitsi, kun pimeneekin, kohta taas pitää laitella jopa valoja päälle!

Lauantaiaamuna kävin hakemassa neiti E:aa linja-autolta ja olin lähtenyt jo liikenteeseen, kun neiti soittaa, että linja-auto on vähintään 15 min. myöhässä. No, ajelin kuitenkin pysäkille ja kävelin sitten vähän ympäriinsä ja löysin aukon, jonka keskellä oli siis sellainen vanhan ajan kylvökone! Olin nähnyt Puutarhailua -blogissa, miten siihen voi laittaa kukkia, joten nyt haluaisin sen koneen meidän pihaan. Katsotaan, miten onnistuu. Kuvittelin, että se aukko on kaverin mailla, mutta ei ollutkaan, joten joudun kysymään lupaa vähän tuntemattomimmilta henkilöiltä. On ne isännälle sukua, mutta kaukaista. Jospa kuitenkin... :-)

Ja nyt koska tämä on kuvaton postaus, piristykseksi kuitenkin ARVONTA! Blogini ensimmäinen kirjoitus on ollut 16.6.2006. Muistan päivän kuin eilisen, silloinkin tehtiin rehua! Kuten näköjään tänäkin vuonna. Päivä muutenkin on hieman merkityksellinen, vaikka en nimipäiviä vietäkään.

Arvontaan voi osallistua jättämällä kommentin. Kommenttiin voisi sisällyttää:
1. Lempikukka
2. Lempiväri
3. Ruusuja/risuja blogistani (tämä on vapaaehtoinen, mutta olen vaan niiiiin hemskutin utelias!)

Ja nekin, jotka eivät halua arvontaan, voisivat jättää kommentin. Utelias luonteeni kun haluaa tietää, ketä täällä oikein käykään...

Arvonnan suoritan ensi viikonloppuna!

Hyvää sunnuntaita! En viitsi lähteä ajamaan edes KIPpailemaan, vaikka aluksi suunnittelin. Tämä päivä täytyy pyhittää pyykkihuollolle. Huomenna töihin!

35 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Onnea blogi!
1) Lempikukka on "tylsästi" ruusu.
2) Lempiväri ainakin sininen, mut oon niin paljon ihania värejä...
3) Kiva ja vähän erilainen blogi, tykkään piipahtaa täällä.
Aurinkoista viikkoa!
P.S. Meille kyllä luvattiin sadetta koko viikoksi...

Katri kirjoitti...

Onnea blogisynttäreiden johdosta!
1) Lempikukka, hmmm. ehkä auringonkukka, ne ovat tosi kauniita.
2) lenmiväri vaihtelee sesonkien mukaan, näin kesällä lempiväri on sellainen lehmuksenvihreä
3) sulla on tosi kaunis sivupohja! Tykkään myös lukea juttuja maalaiselämästä. Monipuolisuus kaikenkaikkeaan plussaa.

Limeadine kirjoitti...

Onnittelut!
Lempikukkaa ei oikein ole, kun en kukista niin ymmärrä, mutta kaikki isot ja punaoranssiset ihastuttaa.
Lempiväri riippuu siitä, mikä sen värin omaa. Tällä hetkellä vaatteissa ja neulonnassa vetää puoleensä harmaa ja oranssi, kumma kyllä.
Blogissasi on ihanaa se, että päivität sitä niin usein!

Makepeace75 kirjoitti...

Onnea blogille! :o)

Lempikukkani on syreeni, sellainen kaunis vanhanajan syreeni, pyöreämuotoinen ja ihanan tuoksuinen. Unkarinsyreeni on ihan liian "ankara". Ja lempivärini taitaa olla jo kaikille tuttu, violetti (kaikissa sävyissään). Tykkään kyllä myös esim. turkoosista, vihreistä ja nykyään myös ruskeasta, mutta violettia ei voita mikään. :o)

Eihan sinulle risuja voi antaa, blogisi on aina niin mukava. Minusta on ihana lukea maatilan elämästä, moninaisista käsitöistä ja Wallun tempauksista. Muutenkin täällä on monipuolisesti kaikkea. :o) Ja jaksat päivittää mukavan usein!

intsu kirjoitti...

Onnea valtavasti blogisi merkkipäivän johdosta! Kolme vuotta blogia on jo hieno saavutus,sillä kokemuksesta tiedän,että jos blogin pito antaakin paljon,niin kyllä se jotain vaatiikin! Lempikukkako? No miltei kaikki kukat,paitsi keltaisesta väristä kukissa en tykkää. Orvokki on ihana ja ruusut ja pionit ja sormustinkukat ym. Lempiväri ovat sinisen miltei kaikki sävyt ja lilat. Sun blogi on aivan upea,kivasti kirjoitettu ja ehkä mä koen jotain lukkarinrakkautta itse maatalossa kasvaneena. Ruusuja sulle tulin ojentamaan ja mun "ruusuni" sinun täytyis käydä noutamassa mun blogista:)

katja_helena kirjoitti...

Onnea Blogille :)
1. Miun lempikukka on ruiskukka
2. Lempivärit: vaaleenpunanen, violetti, valkoinen ja viininpunainen
3. Siun rempseetä kirjotusta on tosi hauska ja mielekäs lukee. Tykkään kovasti siun tyylistä kirjottaa. Risuja ei kyllä tule mieleen :)

Anonyymi kirjoitti...

1. Lempikukka. Jaa-a. Varmaankin kaikki kukkivat kukat :)Auringonkukat, unikot, ruusut, kirsikankukat, narsissit, tulppaani, liljat...
2. Kesäisin vihreä, oranssi, lila. Talvisin musta ja tumman punainen.
3. Ruusuja paljon, risuja ei laisinkaan :)

Neili kirjoitti...

Päivänkakkaraa "lemmin".
Keltainen ja vihreä ovat suosikkeja.
Täällä on kiva poiketa.

Pike kirjoitti...

Onnea blogisynttäreille! (Arvonnalle ei kiitos)

1. Lempikukkia ovat kaikki. Näin alkukesästä mua hurmaa ojanpohjia täyttävät rentukat (ovat pian jo ohi) ja vasta auenneet kullerot, ihania luonnon kukkia ja kertovat kesä alkaneen täällä pohjoisessakin.
2. Lempivärejäkin on monta, yksi sellainen perusjuttu on sähkönsininen, sitten kaikki siniset, lila, puhdas punainen jne.

Olen tämä blogisi vastikään löytänyt, hieman hämää komea, mutta monen käyttämä pohja, menee blogaajat ja jutut sekaisin.
Lämmintä rehellistä arkipäivän kerrontaa maalaiselämästä, jota en itse niin tunne.

Mukavaa sunnuntaita!

Paula kirjoitti...

Onnea ja pitkää ikää blogillesi!
Lempikukka ruusu ja pioni. Oikein ajankohtasena tuo pioni alkaa oleen.
Lempiväri sininen ja fuksianpunanenki.
Mä tykkään sun arjen juttelusta käsitöitten ohella. Oot ollu listallani ainaki yli puol vuotta. Kommentit jää vähä vähiin, sori. Mutt käyn kuiteski, vaikken kirjottelekkaan.
Kesän jatkoja ja juhannusta kans!

Liisa kirjoitti...

Niinpä, lannantuoksuhan on rahan haju ,eikö? niin ainakin äitini aina sanoi.:)

Onnea blogillesi.
Lempikukka on neilikka
lempivärejä on monia, mutta mustaan ja punaiseen vivahtavat
Piipahtelen silloin tällöin ,tykkään.

MariL kirjoitti...

Minä en osallistu arvontaan, mutta onnea silti blogillesi! :)

Tänne löysin varmaankin vasta tuossa alkuvuodesta, kun sinä olit jättänyt minun blogiini kommenttia niin sitä kautta sitten. Kiva on ollut lueskella blogiasi, täällä on mielenkiintoista tarinaa aina. :) Niin ja minun lempikukkani on gerbera ja väreistä tykkään kaikista kirkkaista väreistä; vaatetuksessa turkoosista, kirkkaan vihreästä ja pinkistä, sisustuksessa kirkkaasta oranssista ja keltaisesta. Periaatteessa kaikki värit on kauniita, mutta se riippuu niin sävystä ja ympäristöstä, mikä milloinkin miellyttää. :)

Ruiskaunokki kirjoitti...

Naukaistaan nyt kerrankin, kun useimmiten käyn vain lukemassa kuulumisiasi. Lukemassa siltikin, vaikka tiedän miten kivaa on saada kommentointeja kirjoituksiinsa. Koko ajan yritän parantaa tapojani, mutta ...

Pitkää ikää blogillesi toivottelen valkoisten lempikukkieni kanssa (lemmikki, ruiskukka, pioni ja ruusu), joita en osaa laittaa miellyttävyysjärjestykseen). Ota koko kimppu, ansaitset sen! Ruusustakin irrotin piikit, sillä en halua niiden pistävän Sinua. :)

Pelagia kirjoitti...

Minulla on lempikukkia niin monia, että vaikeaa on yhtä nimetä... keväällä suosikkejani ovat kevätkaihonkukka ja tulppaani, alkukesästä pioni ja unikko, keskikesällä päivänlilja ja syyskesällä auringonkukka...
Rakkain väreistä on musta, sillä siinä on kaikki värit, mutta rakkaimmat muut värit ovat murretun oranssin ja vihreän sävyt.
En muuten muista miten tänne ensi kertaa päädyin, mutta jokin täällä sai minut merkkaamaan sinut suosikkieni joukkoon, ja siellä olet pysynyt. Ehkä eniten viehättää rempseä, suurpiirteinen otteesi elämään... ;-)

Kiki,purkaja kirjoitti...

Onnea synttärisankarille!
Sattumalta tänne piipahdin.
lempikukkia on monta luonnonkukat:
kielo, apilat, sinikello, metsäkurjenpolvi, villiruusut, puutarhakukista yksi on yli muiden: sarviorvokki. Ja lempivärit ovat tietysti orvokinsininen (sellainen lilaan taittuva) ja sinilila.

Sirutuuli kirjoitti...

Onnea vaan miunkin puolesta :)
1. Kyllä se taitaa ruusu olla
2. Vaaleanpunainen ja vaaleansininen
3. Tykkään maalaiselämästä ja kun en itse voi elää maalla, luen siitä blogeista :) Ja monipuolisuus houkuttelee lukemaan.

Sinikka kirjoitti...

Onnea kolme vuotiaalle blogille!:)
1.)Lempikukka gerpera
2.)Lempiväri vihreä,ruskea ja poltettu oranssi
3.) tykkään lukea juttujasi ja neuleesi ovat kauniitta.Käyn täällä aina kun olet päivittänyt:)

Marjo kirjoitti...

Miulla oli oikein mukava iltapäivä eilen! Kivaa oli varmasti Tossullisellakin katsella taas uusia paikkoja. Mottohan oli, että ei stressiä, ni trimmataan ku trimmataan :)Ihana teijän Vallu on, persoona. Kottiin päästiin kahden pysähdyksen taktiikalla, tutti-hätä. Kiitoksia siis iltapäivästä.

MarjutJ kirjoitti...

Paljon onnea 3v blogille!

1. Lempikukasta en osannut päättää, onko se kielo vai orvokki.
2. Vadelmanpunainen ja turkoosi
3. Maalta kotoisin olevana on kiva lukea maalaiselämästä.

routa kirjoitti...

onnittelut blogivuosille.
varsinaista lempikukkaa ei ole, tai no jos ostan maljakkoon kukkia, niin useimmiten neilikoita, ruukkukukista varmaankin pieni posliinikukka ja jos mietin pihalla kasvavia niin tähtijasmike tai mongolian vaahteran kukat, kun niissä on niin hieno tuoksu.
lempiväri varmaankin harmaa, mutta muitakin löytyy
maaseudun puolesta puhujaa aina tarvitaan.

Pirjo kirjoitti...

Mun lempikukka vois olla vaikka narsissi ja lempiväri sininen. Käyn täällä, koska pidän kirjoitustavastasi ja aiheistasi.

Villasukka kirjoitti...

Onnea tällekin taaperolle! Lempikukkaa, siis vain yhtä ei voi kertakaikkiaan määritellä, niitä on monta: kielo, ruusu, pioni, laventeli, ruiskukka, leimut, suopayrtti... Sama vika värissä, niitä on monta: vihreä eri sävyineen, punainen (ei pinkki, eikä vaaleanpunainen, vaan semmoiset lämpimät sävyt) ja poltettu oranssi. Ja näin kesäisin tykkään valkoisesta.

Blogille kiitoksia elämänmausta!

Kirsi kirjoitti...

Onnea kovasti blogille

1. Lempikukka: Taitaa olla ruusu
2. Lempiväri: punainen
3. Ruusuja/risuja blogistani: Ihana juuri sellaisen kuin on.

Esikko kirjoitti...

Onnea blogille! Lempikukkani on ruiskaunokki. Lempivärejä on monta, mutta varsinkin kanervanpunainen miellyttää. Miehän oon ollut täällä blogissa iät ja ajat, jotenkin kotoista täällä on.

Stanna kirjoitti...

Onnea blogille!
1. Lempikukka on aika vaikee, jokin iso ja näyttävä kukka. Siis jos kaupasta ostan kukkia maljakkoon niin suosin sellaista yks näyttävä ennemmin kuin kimppu jossa on vähän kaikkee.
2. Lempiväriksi voisin sanoo ruska. Kaikki sen värit on jotenkin omaa silmää miellyttäviä.
3. Sun blogia on kiva seurata siks kun on monipuolinen ja jaksat päivittää useasti, toisin kuin allekirjoittanut.

Nia kirjoitti...

1)Lempikukka: Lemmikki
2) Musta
3) Kiva blogi, jota innolla olen seurannut jo pidemmän aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimät onnittelut!
1. Neilikka
2. Kaikki kirkkaat värit
3. Välillä on nasta lukea jotain muutakin kuin neulejuttuja.

TeSa kirjoitti...

Puminoille onnea!
1. Lempikukkani on aina ollut ruusu, tummanpunainen. Ulkokukkana ehdottomasti pioni.

2. Onko muita värejä kuin vihreä? Se sopii paikkaan kuin paikkaan ja on aivan ihana.

3. Saat ruusun siitä viitteliäisyydestä, että päivität usein.
Risuja, hmmm.. ei tule. Mutta pitkät tekstit jää kyllä joskus vain silmäilyksi.
Jatka edelleen.

Lumikide kirjoitti...

Onnea ja pitkää ikää! Ja paljon pulinoita.:) Lempikukkiani ovat kaikki, vaihtuu aina vuodenajan ja mielialan mukaan. Tällä hetkellä juhannusruusu, kullero, metsätähti ja suopursu - pionin ja vanamon kukintaa odotellessa. Lempiväri pinkki.

aura kirjoitti...

Onnittelut!

1) tulppaani
2) sininen, turkoosi, vihreä ja lila
3) blogisi on kivalla tavalla elämänmakuinen, elämään kuuluu niin ilot kuin surutkin. Ja tietysti plussaa tulee "tutuista" maisemista, mun mummola on Savonlinnassa.

PäiviP kirjoitti...

Onnea!!
1) Lempparikukka, hmm. paha kaikki ovat kukkiessaan niin kauniita. Mutta jos jonkun valitsen niin kyllähän se ruusun puoleen kallistuu.
2) Lempivärejäkin on monta, mutta ehdoton ykkönen on sininen
3) Juttujasi on hauska lukea, osaat kirjoittaa hyvin. Lukiessani juttujasi tuntuu että olet samanhenkinen. Ja tietysti pitää kurkistaa mitä käsitöitä olet saanut valmiiksi:)

Inkeri kirjoitti...

Onnea blogisynttäreiden johdosta.
1. Orkidea
2. joulun punainen
3. Blogissasi on mukavaa jutustelua ja kivoja kuvia.

Heidi kirjoitti...

Onnea blogillesi:) Olen nyt vasta tajunnut laittaa sut mun blogilistalle ja olenkin vakikävijä vaikka huonosti kommentoinkin...
1. En osaa sanoa tähän mitään kun ilostun niin monesta kukasta ei tartte välttämättä olla jalostettu vaan kelpaa rikkaruohokin:)
2. Kyllä se vaan on punainen:)
3. Tykkään käydä täällä:) jatka samaan malliin kirjoittamista. Ei mulla ole risuja eli negatiivistä sanottavaa!

äiti-puffa kirjoitti...

Onnea!
1. Lempikukkasortti vaihtelee, mutta tällä hetkellä varmaankin ruusu.
2. Lempiväri vaaleanpinkinpunainen.
3. Ehdottomasti ruusuja blogistasi, ja monta. Monia mielenkiintoisia juttuja olet kertoillut, mutta en tiedä miksi olen niin saamaton kommentoimaan; ei mukamas kerkeä... On kiva lukea maaseudun asioista; tulee lapsuus ja nuoruus mieleen, vaikka nyt olenkin kaupunkilaistunut.
Hauskaa juhannuksen jatkoa!

Katja kirjoitti...

Onnea blogisynttäreistä!

Lempikukka on ruusu, lempivärejä on monta...ihanimpia taitavat olla kaikki lilaan ja violettiin viittaavat sävyt.

Blogisi on ihanan elämänläheinen ja rehellinen. Monipuolisesti kaikkea ;)